ЯК НА ГОЙДАЛЦІ…

ПЕРЕМОГА І ПОРАЗКА — ПІДСУМОК ДВОХ ВИЇЗНИХ МАТЧІВ «АВАНГАРДУ»
Волею календаря «Авангард» мав провести два поспіль матчі в гостях. Суперники — географічні сусіди — малинський «Металург» і СК «Коростень». Нагадаємо, у домашніх іграх із цими командами, що відбулися нещодавно, новоградці відсвяткували дві впевнені перемоги — 3:0 над малинчанами і 3:1 над коростенцями. Втім, на виїзді очки вдалося набрати тільки у Малині.
У неділю, 19 червня, «Авангард» здолав малинський металург — 4:2. По ходу матчу наша команда впевнено вела у рахунку — 3:0, проте ледь не втратила перевагу, дозволивши господарям скоротити відставання до мінімуму. Більше того, в заключні хвилини гри малинчани мали реальний шанс зрівняти рахунок. На щастя авангардівців, вони відбилися і в контратаці завдали «контрольного пострілу» — 4:2. Дублем відзначився Павло Осарчук (чотири голи у трьох поспіль матчах), по голу забили Віталій Ванжура й Олександр Загривий.
Вже 22 червня «Авангард» гостював у Коростені. Але тамтешня команда не проявила такої «люб’язності», як малинська, і не дозволила новоградцям розжитися навіть очком. Хоча, за свідченнями очевидців, підсумковий рахунок 4:1 — не по грі.
В «Авангарду» було вдосталь нагод, щоб зробити кінцевий результат кращим для себе. Декілька разів віч-на-віч із воротарем коростенців виходив молодий нападник Євген Рябчук, проте щоразу йому не таланило вразити ворота. Щоправда, саме Євгену вдався гол престижу, забитий за десять хвилин до кінця гри, вже за рахунку 4:0 на користь «Коростеня»…
Ця поразка поставила «Авангард» у дуже незручне турнірне становище. Нашим футболістам залишається зіграти чотири матчі. І всі вони — проти команд із верхньої частини турнірної таблиці. Вдома прийматимемо «Одек» і «Самбір», в гостях зіграємо проти «Збруча» й «Арсеналу». Звісно, шанси посісти одне з двох перших місць ще є. Але для цього треба набирати вдома по максимуму та й із виїздів не повертатися із баранками. Побачимо, чи вдасться таке гравцям «Авангарду» вже на наступному тижні. У середу, 29 червня, до нас приїде «Самбір». Про час початку гри слідкуйте за афішами.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА




















































































Команда І В Н П М О
1 «Одек» (Оржів, Рівненська область) 7 5 0 2 16-6 15
2 «Арсенал» (Житомир) 7 5 0 2 12-5 15
3 «Самбір» (Львівська область) 7 4 2 1 14-3 14
4 «Авангард» (Новоград-Волинський) 8 4 0 4 13-17 12
5 «Збруч» (Волочиськ, Хмельницька область) 7 3 1 3 10-10 10
6 «Коростень» (Житомирська область) 8 2 1 5 10-16 7
7 «Металург»
(Малин, Житомирська область)
8 1 0 7 8-28 3