ВІТАЄМО З ДНЕМ КОНСТИТУЦІЇ!

Шановні жителі міста Новограда-Волинського та району!
15 років тому відбулася справді значима історична подія, яка гідно увінчує розвиток українського народу у XX столітті, — була прийнята нова Конституція України — перша Конституція незалежної української держави. Цей день став державним святом.
Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. Це сприяло підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.
Конституція врахувала історичний досвід нашого народу і кращі світові традиції. Це — першооснова формування політичних, економічних та духовних реалій нашого суспільства.
Конституція 1996 року увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності та демократії, гарант незалежності та соборності України, її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність — фундаментальні засади, на яких грунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.
Не слід забувати, що конституційні норми, якими б вони передовими і демократичними не були, самі по собі не змінять життя на краще. Сьогодні, аби перетворити зміст на результат, усім нам потрібні підвищена відповідальність, самовіддана праця заради однієї мети — процвітання України як цивілізованої європейської держави.
Конституція — одна для всіх. Шануймо її, пам'ятаючи, що сьогоденню передувала багатовікова історія державотворення. Та доля розпорядилася так, що саме ми стали свідками народження суверенної країни, здійснення одвічного права українського народу на самовизначення. І ми, як ніхто інший, відповідальні перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішніми та прийдешніми поколіннями за державу, на сторожі якої стоїть Основний Закон.
Вітаючи усіх вас, шановні жителі міста та району, з 15-річчям від дня прийняття Конституції України, висловлюю впевненість, що громадянська злагода — найважливіше досягнення нашого суспільства — стане запорукою позитивних змін у державі і якнайшвидшого розвитку її економіки. Розбудова України, а отже, достаток і достойне життя її громадян, залежить лише від нашої спільної напруженої праці.
Тож успіхів нам на шляху до великого майбутнього!
Нехай міцніє наша держава!
І.БАРМАК, начальник Новоград-Волинського міськрайонного управління юстиції