«ГУДБАЙ», ЧЕМПІОНАТ АМАТОРІВ…

У середу, 6 липня, ФК «Авангард» відіграв заключний домашній матч у цьогорічній першості аматорів. Суперник — ФК «Одек» із Рівненської області, який у грі першого кола розгромив авангардівців удома — 5:0.
Попри відсутність шансів на вихід із групи у наступний раунд змагань, було видно, що новоградські футболісти прагнули «гримнути дверима». Та й попередня нищівна поразка від «Самбора» (1:5 на власному полі) до цього спонукала.
Вже перший кутовий викликав шквал позитивних емоцій на трибунах. Скориставшись вдалим для нього відскоком м’яча, захисник «Авангарду» Віталій Ванжура поцілив під поперечину гостьових воріт. Але радість була недовгою. Оборона новоградців, яка не відзначалася надійністю і в попередніх матчах (загалом 26 пропущених голів у 10 іграх), дозволила гравцю суперника пройти захист, як ніж крізь масло, і ударом «з носка» зрівняти рахунок — 1:1. За кілька хвилин ця ж сама оборона дозволяє пробити головою практично з меж воротарського майданчика, й «Авангард» пропускає другий гол. Під завісу першого тайму м’яч втретє побував у воротах господарів. Здалося, що назріває черговий безвольний розгром…
Втім, щойно почалася друга половина гри, як Євген Рябчук скорочує відставання до мінімуму — 2:3. Для гостей «запахло смаженим», і вони почали всіма доступними способами збивати темп гри. Після кожного ігрового зіткнення гравці «Одека» по декілька хвилин відлежувалися на полі, чекали лікаря. Щойно той підбігав, — піднімалися на ноги, наче й нічого не сталося. Однак, що поробиш, — футбольні хитрощі. Єдиний дієвий засіб проти них — забивати голи, щоб супернику не було сенсу тягнути час, валяючись по газону.
На жаль для новоградців, після чергового кутового вони вкотре пропустили — 2:4. І знову гравець суперника без перешкод пробив із близької відстані. Шансів у Макса Дуброва практично не було.
До честі гравців «Авангарду» — вони забили втретє (дубль оформив Рябчук), і дозволили інтризі в матчі триматися до фінального свистка. Але на більше цього вечора їх не вистачило. Поразка 3:4 стала вже шостою у чемпіонаті, а команда з Рівненщини отримала нагоду поборотися за одну з двох путівок до фінальної частини.
* * *

Усе тільки починається для «Авангарду» в чемпіонаті Житомирської області. Минулої суботи новоградці вдома приймали амбітного середняка — «Зорю-енергію» з Романова. Цікаво, що ця гра стала всього лише першою для наших футболістів у турнірі, хоча деякі з команд вже встигли відіграти по 5 матчів. Щоправда, до таких збоїв із календарем призвели об’єктивні причини — чимало з команд області грають двічі на тиждень у чемпіонаті аматорів, тож на внутрішні баталії просто не вистачало часу.
Перший тайм проти «енергетиків» приніс уболівальникам розчарування. Новоградці змарнували чотири гарні гольові нагоди. Натомість, єдиний (!) удар у площину їхніх воріт, перед свистком на перерву, зробив рахунок 0:1.
На щастя, того вечора у складі «Авангарду» грав Михайло Войтович. Йому судилося стати героєм матчу. Футбольний шедевр у виконанні Михайла ще довго згадуватимуть глядачі: удар через себе (або, як кажуть, «ножицями») після подачі Романа Сизоненка — фантастичний гол, «а-ля» Уейн Руні в манчестерському дербі!
Через дві хвилини Михайло результативно замкнув фланговий простріл у виконанні Юри Назаренка — молодий гравець із футбольним прізвищем щойно вийшов на заміну. А закріпив успіх «Авангарду» Андрій Диняк — 3:1. Що ж, після вильоту з аматорської першості новоградці можуть спробувати поборотися за обласне чемпіонство.
Олег БРЮХАНОВ





















































































Команда І В Н П М О
1 «Самбір» (Львівська область) 10 7 2 1 21-4 23
2 «Одек» (Оржів, Рівненська область) 10 6 0 4 21-12 18
3 «Арсенал» (Житомир) 9 6 0 3 16-8 18
4 «Збруч» (Волочиськ, Хмельницька область) 9 5 1 3 16-12 16
5 «Авангард» (Новоград-Волинський) 10 4 0 6 17-26 12
6 «Коростень» (Житомирська область) 9 2 1 6 11-19 7
7 «Металург» (Малин, Житомирська область) 9 1 0 8 8-29 3