РОЗКЛАД РУХУ — НЕ ВЛАШТОВУЄ...

Дорога редакція!
Звертаємося до Вас за допомогою вирішити нашу проблему або посприяти її вирішенню.Справа в тому,що автобус Новоград-Волинський-Гульськ, на час літнього періоду робить останній рейс о 18.50, а в зимовий о 17.20. І це є проблемою для людей, котрі працюють, для батьків і дітей. Я, наприклад, інвалід 1 групи, в мене син ходить на гуртки, і останній закінчується о 18.40 і таких дітей багато. Діти не встигають на останній автобус. Батьки, у кого є така можливість, забирають їх із кінцевої зупинки маршруту №3, хто як може: на велосипедах, на конях, хто сідає на «попутку», але це не вихід, бо це дуже небезпечно. У нас є 2 дитячі будинки сімейного типу, для них це теж проблема, бо, кажуть, вже 2 роки вони так мучаться. І настав час, коли проблему треба вирішувати.Люди зимою після роботи не встигають на останній рейс.

Ми дуже просимо залишити останній рейс на 19.00 у зимовий період. Не треба до дач чи до центру. Хоч би до перехрестя чи вагончика, де колись була кінцева зупинка. Ми просимо підприємця Пелешка, нашого перевізника, вирішити нашу проблему, бо не за горами осінь і зима. Також просимо заступника голови райдержадміністрації Поліщука Андрія Борисовича посприяти у вирішенні цього питання. І надати нам відповідь.
Ми надіємося з вашою допомогою вирішити це дуже болюче для нас питання. Дякуємо заздалегідь і надіємося, що ми будемо спокійні за наших дітей.

З повагою батьки, діти і жителі
с.Гульськ: Самонюк, інвалід І групи, Куриленко, Калітка та багато інших

Відповісти на поставлені у листі питання редакція попросила заступника голови райдержадміністрації А.Б.ПОЛІЩУКА:
— Замовником перевезень по Новоград-Волинському району є управління промисловості та розвитку інфраструктури обласної держадміністрації. Тобто, вони проводять тендер і визначають – хто буде перевізником, вони затверджують паспорт маршруту. У паспорті маршруту безпосередньо передбачаються графіки і схеми руху автобуса – куди він буде заїжджати і в які години курсуватиме. Але останнім часом ми зверталися до обласної адміністрації з проханням, щоб без нас ці питання не вирішувалися. Адже керівництво району має управляти цими процесами, і такі моменти, коли люди звертаються з приводу внесення змін, особливо потребують погодження на місцях.
Прийняли рішення, що без нашого погодження обласне управління не вирішуватиме ці питання. Тому на підставі цього звернення ми можемо звернутися до обласної адміністрації з проханням внести зміни до графіка руху автобусів.
До речі, було виділено 299 тисяч із державного бюджету на соціально-економічний розвиток села Гульськ для облаштування дороги. Дорога, що йде на дачі, буде відремонтована. Взимку там часто утворюються перемети. Тож одну ділянку дороги зробимо в твердому покритті і ще хочемо відремонтувати дві вулиці. Тепер там буде декілька напрямків, і якщо перемете вулицю і вчасно не встигнемо прибрати, то можна буде пустити автобус по іншій вулиці. Отже, буде здійснено ремонт дороги, по якій зараз курсує автобус, а це — вулиця Шкільна і вулиці Залізнична та Лесі Українки.
Від редакції: 6 липня було проведено нараду з перевізниками району, в тому числі і з питання внесення змін до маршрутів руху автобусів.
Підготував Олександр ГЕМБАРСЬКИЙ