ПЕРШЕ МІСЦЕ – ПОДАРУНОК ДО ЮВІЛЕЮ

ПЕРШЕ МІСЦЕ – ПОДАРУНОК ДО ЮВІЛЕЮ

Справжнім тріумфом для новоград-волинських каратистів, вихованців клубу «Січ», завершився міжнародний турнір «SANKER CUP», що відбувся у столиці Білорусі — Мінську 3-5 жовтня. Клуб «Січ» на турнірі представляли десятеро спортсменів, які спромоглися завоювати до загальнокомандного кошика 9 золотих, 2 срібні та 2 бронзові нагороди. Такий доробок став запорукою першого командного місця серед понад 50 клубів із дев’яти країн.
«SANKER CUP» є найбільшим міжнародним турніром, що проводиться на теренах Білорусі один раз на рік. Цього разу змагання знову підтвердили свій високий статус престижних і міжнародних. Адже, окрім господарів, білорусів, у змаганнях брали участь спортсмени з України, Росії, Молдови, Казахстану, Узбекистану, Грузії, Китаю і Латвії. А загалом за нагороди змагалися понад півтисячі учасників.
Приємно, що саме в такій компанії представники новоград-волинської школи карате-до підтвердили свій клас. Насамперед, це стосується юної зірки карате — тринадцятирічної Анастасії Ванжури, яка здобула чотири найвищі нагороди, виступаючи у двох вікових та двох вагових категоріях (серед однолітків і старших). Цей турнір став для Насті надзвичайно важливим ще й у психологічному плані — нарешті вдалося вийти переможницею із двобою з російською спортсменкою, якій на попередніх турнірах Настя двічі поступалася.
На схвальні відгуки від тренерів (Петра Корнійчука і Вадима Рибачка) заслужив Дмитро Корнійчук. Виступаючи у трьох категоріях, юнак виборов два «золота» і «бронзу». Наймолодший зі складу новоград-волинської команди — дев’ятирічний Владислав Гаврилюк — здобув два перших місця, ще одне золото — в активі Андрія Хромушина.
На других сходинках п’єдесталу завершили турнір Артем Кухарчук і Віталій Семенцов — киянин, який на цих змаганнях захищав кольори клубу «Січ». Ще одна бронзова медаль нашого клубу також в активі «легіонера» — львів’янки Оксани Ящишин.
— Це тільки на перший погляд, зваживши на таку кількість медалей, може здатися, що на турнірі було легко, — розповідає тренер Вадим Рибачок. — Насправді шлях до нагород виявився дуже й дуже складним — у деяких категоріях було заявлено до 50 учасників. Тим приємніше, що саме наша команда — клуб «Січ» — завоювала перше загальнокомандне місце. Тим більше, що у вересні цього року виповнилося 10 років нашому клубу, і цей успіх виявився, як ніколи, доречним.
Редакція «Звягель-Інформу» у свою чергу також вітає клуб «Січ» із першим вагомим ювілеєм і перемогою на престижному міжнародному турнірі.
Олег БРЮХАНОВ