ВІЙНИ У «МОРСЬКОМУ» ТРИВАЮТЬ. ДОКИ ЩЕ?

ВІЙНИ У «МОРСЬКОМУ» ТРИВАЮТЬ. ДОКИ ЩЕ?

\"ВІЙНИПро «війни» у ОСББ «Містечко «Морське» вже йшлося у нашій газеті (№22 (932) від 3 червня 2011 р.). Тоді власну точку зору висловлював екс-голова правління В.Н.Слесаренко. Подаємо нижче лист-відповідь за підписами членів правління та мешканців мікрорайону.
Редакція залишає за собою право не ставати на бік жодної зі сторін конфлікту. Але проблеми, якщо вони є, їх слід вирішувати. Тож своє слово у цій ситуації, очевидно, повинна сказати влада.

У квітні 2008 року на засіданні правління ОСББ «Містечко «Морське» головою правління було обрано Слесаренка Володимира Никифоровича, а в травні цього року на посаду керуючого будинками був найнятий Селезньов Володимир Олегович. Обоє приступили до виконання своїх обов’язків. Голова правління отримав свої обов’язки за статутом ОСББ, а керуючий по організації роботи колективу робітників.
Але, як виявилось з часом, голова правління Слесаренко В.Н. почав втручатись у роботу керуючого, технічного персоналу ОСББ, відміняти розпорядження керуючого будинками. Зривались терміни виконання робіт з надання послуг мешканцям «Містечка «Морське». На засіданні правління йому неодноразово було вказано не втручатись у справи керуючого, але це діяло недовго. А коли Селезньов на одному із засідань правління доповів про дії Слесаренка, що він проводить у ОСББ «Морське», то члени правління за недовіру і недостойну поведінку підняли клопотання, щоб вивести Слесаренка В.Н. із правління.
Свого часу, Слесаренко В.Н. збирав кошти на цвяхи, нібито для покриття шифером хлівчиків (38 мешканців здали йому готівкою 456 грн.), але роботи не були виконані. Обурені люди почали вимагати від керуючого Селезньова В.О. перекрити дахи або повернути кошти зібрані на цвяхи.
Далі. Це будівництво дороги по вулицях Єрьоменка і Ушакова, яке проводилось за рахунок коштів міського бюджету. У Слесаренка В.Н. з’явилось бажання заробити і на цьому. І робить він це дуже просто. Завертає дві машини відсіву до будинку №19 по вулиці Ушакова і висипає у дворі, за що від мешканців будинку вимагає 200 гривень, які і було йому надано. Кошти було зібрано мешканцями будинку на будівництво дитячого майданчику, а прийшли до кишені Слесаренка В.Н.
Так, звичайно, колишній голова правління намагався і дерева садити, і траву косити.
Про ці та інші факти керуючий розповів на загальних зборах мешканців «Містечка «Морське» в грудні 2008 року. У січні 2009 року більшість членів правління не підтри­мала кандидатуру Слесаренка В.Н. і не обрала його головою правління. Згідно зі Статутом ОСББ ці посади сумістили, і головою правління обрали Селезньова В.О.
Ображений Слесаренко В.Н. відкрито сказав, що жити і працювати Селезньову та правлінню не дасть, щоб це йому не коштувало. Не для цього він «зробив революцію», відсторонив від роботи Кагадій, щоб якийсь Селезньов В.О. лишив його посади.
Сказано — зроблено. Сьогодні він бунтує народ у містечку. Заважає проводити засідання правління, придумав «коаліцію» і «опозицію», пише скарги в різні інстанції, статті у місцеві газети. Ми — члени правління і звичайні мешканці «Містечка «Морське» — обурені. Одноосібно проводить збори біля будинків, приводячи нічим і ніким не підтверджені цифрові дані з фінансової діяльності ОСББ «Містечко «Морське», яку перевіряла ревізійна комісія нашого ОСББ, різні контролюючі органи міського та обласного підпорядкування. Грубих порушень не виявлено, якщо не враховувати що коли не вистачає коштів на заробітну плату, то керуючий будинками Селезньов В.О., колишній головний бухгалтер Мирошниченко Н.М. по 3-4 місяці не отримували зарплату для того, щоб виплатити зароблене всім працівникам ОСББ. Якщо враховувати скільки часу та паперу було витрачено керуючим ОСББ на відповіді на численні скарги, то цю енергію можна потратити на косіння трави (15 га), та мати економію коштів на папери. Слесаренко вигадує астрономічні цифри, нічим не підтверджені, газети їх друкують. Чому такі факти не визивають питання у журналістів, і вони не запитують у нас: правда це чи ні?
А найстрашніше те, що частина мешканців «Містечка «Морське» дійсно вірить цій писанині, вірить «переконливому» слову Слесаренка В.Н., який, як офіцер, має поставлений голос, вміє робити злодіями тих, хто не крав, не краде, а і в будні, і у вихідні турбується про добробут своїх громадян.
Дешевий авторитет — не завжди солодкий, шановний Володимире Никифоровичу! Багато людей не вміють так гарно говорити як ви, вони краще зроблять справу. Своєю поведінкою, яка на користь вам і вашій меті, ви підриваєте авторитет правління. Ви не даєте можливості провести жодні збори, нормально звітувати керуючому, виступити членам правління, запрошеним на збори.
У травні цього року відбулись чергові збори мешканців ОСББ по зміні тарифу на надання послуг мешканцям ОСББ за квадратний метр. За вікнами — 21 століття, але на такі збори потрапити страшно. Навіть у присутності заступника міського голови Усенка М.Г. ви, шановний Володимире Никифоровичу, не дозволили розпочати ці збори, і Селезньов не перекричав вас і ваших «хоровиків», яких ви ретельно готуєте кожен раз. Все було зроблено, щоб не прийняти вищого тарифу. А що можна зробити за ті кошти, якщо кругом скрізь тече, проривається, валиться, дороги вибиваються. Кожен мешканець знає, що житловий фонд старий. Ви, як тонкий психолог, розраховуєте на ту категорію людей, які дійсно віддали своє життя державі, не бачили молодості.
26 червня 2011 р. за рішенням правління біля будинку №1 по вулиці Єрьоменка проводились збори з мешканцями з питання ремонту даху, який тече. На збори були запрошені депутат нашого виборчого округу Дмитренко Е.Д. та уповноважена від міськвиконкому Шутова Л.В. На збори знову з’являється Слесаренко, який заважав проведенню зборів, перебивав виступаючих, ображав присутніх, не реагував на зауваження ведучого зборів. Висловлював в адресу керівництва міськвиконкому недоречні, грубі слова.
Володимире Никифоровичу, послухайте хоч раз уважно звіт, а то злість і помста не дають вам можливість узнати, що наше містечко чисте, з’явились дитячі майданчики, зроблено ремонт в усіх під’їздах, окультурені дворики, міняються двері, при необхідності — крани, труби та інше.
У нашому містечку проживають добрі, щирі, працьовиті люди. Більшості з них хочеться, щоб наш куточок древнього Зв’ягеля був найкращим. А краса твориться тільки чистими руками, доброю душею і помислами, дружбою, підтримкою, вічною мудрістю, єднанням.
Мешканці містечка «Морське» та члени правління: В.ТОДОРОВИЧ, І.ЯСТРЕБОВА, О.КУДРЯВЦЕВА, Н.КРИВЕНКО, Н.БОРСУК, А.КОБИЛЯНСЬКА, В.КАМІНСЬКИЙ, В.АРТЮХОВ, В.ГОНТАР, Ж.МАЙДЮК та інші

ЗВЕРНЕННЯ
Ми, власники квартир та співвласники будинку по вул.Єрьоменка №1 підтверджуємо, що наприкінці 2007 р. фірма «Ант-Дереволад», що виграла тендер на виготовлення ремонтних робіт на даху, виконала їх неякісно.
Контроль за виконанням цієї роботи проводив міський голова, він і підписував акт прийому. Відсутність належного контролю за проведенням ремонту даху привело до того, що вже в період гарантійного терміну вона почала протікати. Неодноразові звернення на адресу міськвиконкому з цього питання реальних результатів не дало. Латання дірок не усунуло протікання даху. Після дощу, на даний час, заливає всі квартири верхнього поверху.
На наші звернення в ОСББ «Містечко «Морське» голова правління відповів, що немає коштів. Як варіант, усунення протікання даху, голова правління Селезньов В.О. запропонував зібрати кошти з мешканців, здаючи по 100-200 грн. Він оголосив це на зборах власників квартир будинку, повідомив також, що вже є фірма, яка погодилася за 5 тис.грн. провести «косметичний» ремонт.
Тимчасовий захід з усунення дірок ні до чого не приведе, та й коштів у мешканців на такий ремонт немає, та бажання знову йти по шляху тимчасового усунення недоліків на даху немає сенсу.
Представники від міськвиконкому — п.Шутова та п.Дмитренко — також наполягали на тому, щоб зробити тимчасовий ремонт даху, оскільки існує брак коштів у бюджеті міськвиконкому. Але ж вони відсутні і в ОСББ. Крім того, мешканці будинку звертаються до Вас із проханням відмовитися від тимчасових заходів, а по можливості скласти технічний проект на зведення даного похилого даху з дерев'яних конструкцій з накриттям шифером або іншим, який замінює, матеріалом, вирішивши це питання на довгий час.
Просимо Вас виділити кошти та звести над уже наявним дахом, без його розборки, похилий дах.
Маємо велику надію, що шановний Голова Верховної Ради України В.Литвин та мер міста В.Загривий допоможуть своїм виборцям знайти потрібні кошти на будівлю даху, тим паче, що в №26 газети «Лесин край» від 23.06.2011 р. вказано, що сім млн. грн. виділено на допомогу ОСББ міста для вирішення проблем.

Всього 44 підписи