НОВІ РЕКОРДИ ДІДОВЦЯ. ГРЕКИ, БІЙТЕСЯ!

Новоград — багатогранне місто. І ми, хоч і провінція, можемо дати фору будь-якому обласному центру, і навіть столиці. Без сумніву, спортивною гордістю Звягеля є Олександр Дідовець. Багаторазовий чемпіон із гирьового спорту, рекордсмен. Його ім’я знають і шанують далеко за межами України. Він багато робить корисного для популяризації спорту, зокрема, гирьового. Та й сам не почиває на лаврах, перебуваючи у чудовій спортивній формі.
Черговий раз пересвідчитись у богатирських якостях Олександра Дідовця змогли металурги Донеччини. 16 липня в м.Докучаєвськ проходив Всеукраїнський фестиваль із гирьового спорту з оригінальних та екстремальних вправ. Загалом на фестивалі були присутні 25 атлетів з усієї України, а також гість — спортсмен із Москви. І хоча стояла велика спека, вона не зашкодила нашому силачу показати високі результати. Як підсумок — дві золотих медалі і два нових рекорди України. У вправі «млин» (жим двох 24-кілограмових гир без перерви дужками донизу) О.Дідовець показав результат — 21 підйом, а у другій вправі (балансування 2 гир по 24 кг, одна на одній, на відкритій долоні) втримав їх 15 секунд. Із цікавих вправ, що продемонстрували інші атлети, — ривок гирі вагою 56 кг, жим двох 32-кілограмових гир, стоячи на «борцівському містку». Слабо?..
У найближчих планах О.Дідовця — підготовка до чемпіонату з гирьового спорту, що пройде у Греції. Самотужки профінансувати поїздку і участь вельми важко. А спонсори, тим більше, міська влада, вкрай неохоче виймають гаманці. Шкода, адже старається новоградський богатир не для себе одного. Повірте, медалей і титулів у нього більше, а ніж достатньо. Не зашкодило б трохи уваги.
Євген ЛУКОНІН