МИ НЕ БУДЕМО СТОЯТИ ОСТОРОНЬ

МИ НЕ БУДЕМО СТОЯТИ ОСТОРОНЬ

Ми, жителі будинку №24, по вулиці Червоноармійській, Матвійчук Т.С., Шевчук Л.М. (які виконували обов’язки голови та секретаря БК «Оберіг»), змушені взятися за перо, оскільки обурені і не хочемо стояти осторонь того, що відбувається в нашому місті, зокрема, гучним зверненням голови міської організації ВО «Свобода» щодо діяльності міської ради на чолі з мером, по відношенню до нашого будинку.
Нам вже давно хотілося написати слова вдячності міській владі, особисто Боровцю М.П., Сербіну П.А. (тодішньому заступнику голови), головному інженеру водоканалу Левицькій А.П. та депутатам міськради за ті реконструкції, які відбулися в нашому будинку.
Будинку №24 більше 70 років, 3-поверховий, до цього часу ми не мали у квартирах ні води, ані каналізаційної системи. Колонка водогінної мережі, туалет загального користування знаходилися на вулиці за 200 метрів від будинку.
Починаючи з 1992 року, при неодноразовому зверненні до попередньої влади, були лише відмови, а в 2006 році нас, нарешті, було почуто, більше того, було створено БК «Оберіг» для залучення будівництва КНС (каналізаційно-насосної станції). Все це вдалося зробити завдяки зусиллям трьох сторін ПРООН, міської влади та мешканців будинку.
А доля змилувалася над жителями нашого будинку і розпорядилася інакше. У 2007 році за підтримки Боровця М.П. ми звернулися з проханням до обласного губернатора — Андрійчука Юрія Андрійовича, і пізніше за його сприяння було виділено державну субсидію в розмірі 3 млн. 600 грн.
Для отримання цієї суми міською владою з міського бюджету в рахунок співфінансування було виділено кошти в розмірі 10% — 366 тис. грн., а умовою їх надходження було співфінансування міської влади і мешканців будинку — 10%.
Міська рада самостійно профінансувала ці кошти, без участі мешканців будинку, за що їй безмежно вдячні.
Право на використання ремонтних робіт по будинку, згідно проведеного тендеру, отримала фірма АНТ «Дереволад».
У жовтні 2007 року розпочали будівництво внутрішніх та зовнішніх мереж водопостачання, будівництво КНС.
У нашому будинку 24 квартири, але мешкає 31 сім’я (так як залишилися ще квартири з підселенням). Кожній сім’ї окремо підвели водогінну та каналізаційну мережу, облаштували керамічною плиткою, унітазами, ваннами, електронагрівачами, лічильниками води, замінили внутрішні двері, розпочали ремонт під’їздів і в 14 квартирах частково встановлено вікна (це все безкоштовно).
Але, на жаль, на сьогодні, Кабмін профінансував лише частину субсидій — 1 млн. 700 грн., і фінансування тимчасово припинено. Ось тут і розпочалися обурення.
Хочеться наголосити на тому, що ми мріяли лише про водопостачання та каналізацію до будинку і навіть готові були частково профінансувати цей проект, натомість ми отримали не тільки те, про що мріяли багато років, а ще і капітальний ремонт будинку. Тільки вийшло як у казці про «заздрісну бабу» та «золоту рибку». Цей приклад наводимо тому, що багато мешканців будинку залишилися невдоволені «золотим дощем», який випав з неба, і почали шукати так званих «винуватців» у незакінченій роботі.
Замість того, щоб вникнути у проблему, чому тимчасово припинено ремонтні роботи (а припинені вони через відсутність фінансування Кабміном), вдаються до безпідставних звинувачень міської ради на чолі з Боровцем. Залучившись підтримкою лідера міської організації ВО «Свобода» В. Остапчука, частина мешканців розпочала брудну кампанію проти міськради.
Постає питання — де був пан Остапчук В. та частина невдоволених мешканців декілька років тому, коли ми не мали жодної надії на гідні умови проживання, а були лише відмови попередніх влад? Виявляється, що легше шукати винуватців.
Люди добрі, а чи не простіше звернутися у пошуках правди до інституцій, які мають відношення щодо перевірки використаних коштів (для цього існує КРУ, прокуратура, відповідні караючі органи, які і дадуть звинувачення кому слід).
Прикро, що будинок розділився на два ворожі табори: одні в силу своєї некомпетентності не можуть і не хочуть розібратися в простих речах і шукають «підтримки», зокрема, у голови міської організації ВО «Свобода», а інші — виражають щирі слова подяки міському голові Боровцю М.П. і депутатам.
Дивлячись, як у квартирах з крану тече вода і не користуємося туалетами на вулиці, зі слізьми на очах згадуєш ті недалекі часи, коли взимку, споліскуючи білизну біля колонки, руки замерзали по лікті. Користуючись нагодою, ми хочемо побажати членам міської ради на чолі з її головою міцного здоров’я, згоди в родинах, витримки, плідної праці для добробуту та благоустрою нашого міста.
З повагою Т.С.МАТВІЙЧУК, колишній голова БК, Л.М.ШЕВЧУК, секретар, інші мешканці будинку