НА СЕСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ

ПРО БЮДЖЕТ МІСТА
Депутати міської ради затвердили звіт про виконання бюджету міста за І півріччя 2011 року, у відповідності до якого доходи загального фонду становили 80862564 гривні та по видатках — 80681695 гривень, доходи спеціального фонду — 10901805 гривень та видатки — 11585803 гривні.
Відповідним рішенням внесено зміни до річного бюджету. Додаткові дотаційні кошти з державного бюджету передбачено для галузей освіти, охорони здоров’я, культури, спорту. Із бюджету розвитку виділено 7 млн. грн. на проекти, ремонти, реконструкцію закладів освіти, медицини, культури, каналізаційних мереж.
У МІСТІ НЕЗАБАРОМ З’ЯВИТЬСЯ ЩЕ ОДНА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА
Нова школа, яка будується замість старої у мікрорайоні «Дружба» функціонуватиме як загальноосвітня І-ІІІ ступенів. Таке рішення прийняла міська рада. Наразі будівництво добігає кінця, а з 1 вересня школярам 10-11 класів не треба буде доїжджати автобусом в інші школи міста. Вони зможуть здобувати середню освіту за місцем проживання.
ПРО ХІД ВИКОНАННЯ РАНІШЕ ПРИЙНЯТИХ ТА ЗАТВЕРДЖЕННЯ НОВИХ МІСЬКИХ ПРОГРАМ
Начальник УЖКГ та КВ міської ради Василь Лень та головний санітарний лікар району Людмила Прохор поінформували присутніх про хід виконання Програми охорони навколишнього природного середовища міста на 2008-2012 роки. За 3 роки дії Програми в місті проведено комплекс робіт з метою поліпшення охорони навколишнього природного середовища, на що витрачено майже 4 мільйони гривень бюджетних та відомчих коштів. Придбано додатково 77 контейнерів, якими обладнано 12 контейнерних майданчиків. На жаль, через брак коштів не закінчено переведення вугільних котелень КЕЧ району на природний газ, розробку технічної документації із встановлення меж водоохоронної зони навколо міського водозабору, не введені в експлуатацію системи очистки стоків ливневої каналізації по вул. Чехова та в районі «Болгарбуду»; продовжується забруднення води річки Случ побутовими стоками в районі с.Гульск. Із різних причин залишаються не каналізованими стоки 4 тис. споживачів приватного сектору міста.
Прийнятим міською радою рішенням, власників радіо-таксі (15-64, 15-50, 15-52, 15-55, 15-57) зобов’язано до 01.01.12 р. закінчити паспортизацію базових радіостанцій. Управління житлово-комунального господарства та комунальної власності міської ради та Водоканал повинні прискорити каналізування стоків житлового будинку 29 на 1 провулку Войкова.
Управління ЖКГ та КВ на пропозицію депутатів порушило клопотання перед ОДА про виділення у наступному році бюджетних коштів на каналізування та завершення будівництва очисних споруд в с.Гульск та будівництво другої черги полігону утилізації твердих побутових відходів в урочищі Ржатківка.
Заступник міського голови Дмитро Ружицький доповів депутатам про хід виконання Програми забезпечення молодих сімей житлом. Наголошувалося на відсутності державного фінансування, призупиненні через це житлового будівництва і невиконанні владою умов договору з будівельними кампаніями. Прийняте міською радою рішення зобов’язало відповідні виконавчі органи міської влади активізувати роботу щодо залучення інвестора-будівельника для початку житлового будівництва в місті. В міському бюджеті наступного року будуть передбачені кошти для співфінансування з державою.
Відділ інформації та зв’язківз громадськістю міської ради