У ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ 111 БАТЬКІВ ПРИТЯГНУТО ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗА НЕНАЛЕЖНЕ ВИКОНАННЯ БАТЬКІВСЬКИХ ОБОВ’ЯЗКІВ

У Новограді-Волинському Житомирської області на колегії служби у справах дітей проаналізовано стан злочинності та бездоглядності дітей за перше півріччя 2011 року.
Про це Житомир.info повідомили у службі у справах дітей Новоград-Волинської міської ради.
У першому півріччі 2011 року 9 неповнолітніми скоєно 10 злочинів (за аналогічний період 2010 року 10 неповнолітніх скоїли 14 злочинів). З неповнолітніми проводяться профілактично-роз’яснювальні бесіди, до батьків або осіб, котрі їх замінюють, вживаються заходи адміністративного впливу.
З метою попередження правопорушень та негативних проявів у підлітковому середовищі, бездоглядності, бродяжництва та жебракування серед неповнолітніх працівниками служби спільно з ВКМСД МВ УМВС постійно проводяться профілактичні рейди у місця масового відпочинку молоді. У І півріччі 2011 року проведено 36 рейдів. Виявлено 3 порушення правил торгівлі та притягнено до відповідальності осіб за продаж неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів.
Притягнуто до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків 111 батьків.
Протягом січня-червня 2010 року під час проведення профілактичних рейдів виявлено та притягнено до адміністративної відповідальності за розпиття алкогольних напоїв у громадському місці 46 неповнолітніх, за куріння у громадському місці — 41 неповнолітній. За перше півріччя 2011 року за розпиття алкогольних напоїв у громадському місці — 35 дітей, за куріння у громадському місці — 40 дітей, 4 батьків позбавлено батьківських прав щодо 7 дітей.
Житомир-Інфо