«І СМІХ, І ГРІХ»: КУРЙОЗНІ ЗЛОЧИНИ В ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Нещодавно житель смт.Ємільчиного повідомив до міліції про те, що із його автомобіля, залишеного на деякий час без нагляду, хтось поцупив ковбасні вироби загальною вартістю 136 гривень. Ласим на чужі харчі виявився 40-річний місцевий житель, котрий так і не встиг з’їсти вкрадене до того, як його затримали, повідомила працівник прес-служби УМВС України в Житомирській області Алла Ващенко.
Викрасти саморобний трактор примудрився невідомий у Радомишльському районі, а от реманент до нього, очевидно, шукав в іншому місці. Бо невдовзі працівники МВС зафіксували крадіжку трьохкорпусного тракторного плуга в одному з сіл Бердичівського району.
На звання найбільш екстравагантної злочинної витівки претендує крадіжка ковша до екскаватора, залученого до робіт з ремонту автодороги «Київ-Чоп». Його власникам було не до сміху, коли вранці виявили відсутність функціональної запчастини, до того ж, вартістю понад 16 тисяч гривень.
«Мисливці» за металобрухтом поцупили навіть металеву штангу з подвір’я житомирянина! Потяг до спорту працівники Корольовського райвідділу УМВС розцінили по-своєму і наступного ж дня затримали «культуриста» — 55-річного непрацюючого жителя обласного центру.
Пожежний щит разом із ворітьми зник із території одного з садово-городніх товариств Житомирського району. Незадовго до цього було вкрадено стовпчики для утримання дорожніх знаків на автодорозі у Новоград-Волинському районі.
В Андрушівському районі працівники міліції затримали музиканта-любителя, точніше, любителя чужих музичних інструментів. 26-річний житель райцентру, певно, відчувши потяг до прекрасного, зайшов до школи мистецтв. Блукаючи її коридорами, не втримався, щоб не зазирнути до кабінету музики, для чого спеціально зламав двері. Злодій прихопив із собою «на добру згадку» три кларнети та духову трубу.
Гужовий віз на Коростенщині, 15 кг часнику та букет квітів у Бердичівському районі, 30 тисяч саджанців сосни в Овруцькому та машина для регенерації асфальту у Попільнянському — допов­нюють колекцію безглуздих та комічних крадіжок, скоєних на теренах області. Втім, для кримінальної справи, суду та покарання вистачить самого факту крадіжки. Будь-якої.