ФУТБОЛЬНИЙ ДУАЛІЗМ АБО «НАШИХ» СТАЛО ДВОЄ

Віднедавна типове запитання — «Як зіграли наші?» — для пересічного новоград-волинського вболівальника втратило конкретику. «Наших» стало двоє. І є підстави говорити про унікальний період, який переживає місцевий футбол.
Щоправда, виявити в очній офіційній грі, хто сильніший — «Авангард» чи «Звягель», навряд чи вдасться найближчим часом, адже на першість області клуби заявлені в різні чемпіонати. «Авангард» продовжує грати в турнірі під егідою Опанащука, «Звягель» включився у боротьбу в першість Коцюбка. (Нагадаємо, на Житомирщині від початку цього року паралельно функціонує дві обласні федерації футболу, кожна з яких проводить свій чемпіонат).
Наскільки тривалим буде період, коли в місті одночасно існуватимуть і «зелені», й «біло-сині», — залежатиме від фінансової міцності їхніх спонсорів та позиції міської ради. Адже не секрет, що обидва колективи розраховують на підтримку з місцевого бюджету.
У чемпіонаті Опанащука, де представлений «Авангард», загалом заявлено вісім клубів, у Коцюбка разом зі «Звягелем» стало п’ять (відзначимо, що СК «Коростень» присутній і там, і там). Попри те, що обидва чемпіонати проводяться за схемою «весна-осінь», — в обох досі повністю не завершено навіть перше коло.
Вочевидь, щоб встигнути до морозів, командам доведеться проводити ігри у щільному графіку. Приміром, «Авангард» із 27 серпня по 4 вересня відіграв тричі — здобув одну перемогу, двічі програв.
27 серпня на домашньому стадіоні новоградці поступилися СК «Коростень» — 1:2 (гол за господарів на рахунку Михайла Войтовича). У перший день осені «Авангард» програв виїзний матч проти ФК «Бердичів» — 2:3. Так склалося, що, виграючи по ходу зустрічі 2:1 (автори голів Дмитро Лободін і Євген Рябчук), команда з Новограда не змогла зачепитися бодай за нічию… Фортуна посміхнулася «Авангарду» у суботу, 4 вересня, у домашній грі проти ФК «Радомишль». Єдиний і переможний гол новоградці провели на 89-ій хвилині. Відзначився Євген Рябчук.
Після шести ігор «Авангард» має 9 очок і ділить 3-6 місце в турнірній таблиці з житомирським «Арсеналом», ФК «Радомишль» та СК «Коростень». Щоправда, житомиряни перебувають у потенційно більш виграшному становищі, оскільки провели тільки чотири гри. У лідерах — ФК «Бердичів» та ФК «Бараші». Обидва клуби, зігравши по шість матчів, набрали по 15 очок.
У середу, 7 вересня, виїзною грою проти володаря кубка області й одного з лідерів чемпіонату Коцюбка — житомирського СК «Легіон» — стартував у обласній першості «Звягель-750». Перший тайм матчу завершився нульовою нічиєю. У другій половині гри футбол став результативнішим. На жаль для звягельчан, житомиряни значно краще розпорядилися своїми нагодами для взяття воріт. Вже до середини другого тайму господарі повели в рахунку — 3:0. Після цього красень-гол вдався гравцю «Звягеля» Дмитру Куделькіну. Але, як виявилося, то був лише гол престижу. У підсумку поразка звягельчан — 3:1. Наразі лідери цього чемпіонату — СК «Коростень» і СК «Легіон» (по 9 очок).
Наступний матч «Звягель-750» теж проведе у гостях. 11 вересня у рамках кубка України серед аматорів звягельчани зустрінуться із ФК «Самбір» і, маємо надію, спробують взяти реванш за домашню поразку (0:2).
Олег БРЮХАНОВ