ВИХОВУЮТЬ ПАТРІОТІВ УЖЕ ДВАДЦЯТЬ РОКІВ

Природно, що протягом 2011 року — року, коли Україна святкує двадцятирічний ювілей незалежності, таку ж ювілейну дату відзначають чимало організацій, створених під час перших кроків становлення нашої молодої держави. 7 жовтня — двадцятиліття у Житомирської обласної організації Товариства сприяння обороні України, структурним підрозділом якої є Новоград-Волинська районноміська організація ТСОУ. З цієї нагоди, з 8 вересня по 8 жовтня, проводиться місячник оборонно-масової роботи.
Як повідомив голова районноміської організації ТСОУ Валентин Вращук, за традицією, значна частина заходів орієнтована на молодіжну аудиторію. Це — і дні відкритих дверей у військових частинах міста та в автошколі ТСОУ (проведені у перші дні місячника), і конкурс серед старшокласників на кращий твір з теми: «Історичне значення створення та діяльності ТСОУ», і відвідування музею бойової слави 30-ої бригади.
22 вересня, у День партизанської слави, районноміська організація ТСОУ, спільно з районною і міською владою, провела ще один цікавий і пізнавальний захід, що вже став традиційним, — автопробіг місцями бойової та партизанської слави.
Надалі у планах — змагання з військово-прикладних видів спорту. 27 вересня відбудуться змагання з фігурного водіння легкових автомобілів. 6-7 жовтня пройдуть міська і ра-йонна першості зі стрільби з пневматичної гвинтівки. З 20 вересня по 20 жовтня триватиме звітно-виборча кампанія голів первинних організацій ТСОУ міста і району.
До слова, Новоград-Волинська районноміська організація ТСОУ, поряд зі своєю основною діяльністю — підготовкою водіїв для Збройних сил України та фахівців різних спеціальностей для народного господарства, щорічно є однією з найактивніших організацій у плані залучення молоді до виховання в дусі патріотизму, любові до Батьківщини, пошани до подвигу попередніх поколінь. За ініціативи керівництва ТСОУ, місцеві старшокласники регулярно мають можливість ізсередини побачити життя військових частин, зустрітися з ветеранами, взяти участь у змаганнях із різних видів спорту.
Про роль і значення Товариства сприяння обороні України для держави красномовно говорять цифри. За роки незалежності навчальні заклади ТСОУ загалом підготували близько півмільйона фахівців для Збройних сил України та майже 5 мільйонів фахівців за робітничими професіями для економіки України. Товариством культивуються понад 20 технічно-прикладних видів спорту. Його вихованці здобули на міжнародних змаганнях 1120 золотих, 1076 срібних та 847 бронзових медалей. У 26 авіаційних організаціях ТСОУ розвиваються літаковий, парашутний, авіамодельний, вертолітний та інші види спорту. Товариство має 9 вищих і 550 професійно-технічних навчальних закладів.
Олег БРЮХАНОВ