З УЛЮБЛЕНОЮ СПРАВОЮ — НА ВСЕ ЖИТТЯ

9 вересня, чудового, теплого, осіннього дня, до будиночка, що утопає в різнобарв’ї осінніх квітів, завітали начальник відділення зв’язку села Повчине Любов Віталіївна Печоріна та листоноші Валентина Нерода, Наталія Ткачук, щоб привітати колишнього начальника відділення, наставника та колегу, ветерана праці Євгенію Харитонівну Шокур з прекрасним ювілеєм — 70-річчям.
Із вдячністю прийняла Євгенія Харитонівна вітання від молодих колег та листівку і цінний подарунок від директора ЦПЗ №4 Бущенко Г.С. та голови профспілки Іщенко Н.С. На прохання колег, ювілярка із задоволенням розповіла про свої миттєвості життя, які були пов’язані з улюбленою справою всього життя.
Тридцять вісім років промайнуло, як один день. Саме той день, 19 березня 1965 року, коли Євгенія Харитонівна прийшла працювати у відділення поштового зв’язку в селі Повчине, де і народилася. Обсяг роботи у начальника віділення — величезний. Це — і надання суто поштових послуг, і прийом платежів від населення, організація підписки на періодичні видання, організація доставки поштових відправлень та періодичних видань на дім, виплата пенсій, відправка та прийом пошти тощо. Всю цю роботу потрібно виконувати в контрольні строки і якісно. Завдяки своїй наполегливості та працелюбності, дисциплінованості, серйозному відношенню до роботи, Євгенія Харитонівна поступово успішно освоювала всі тонкощі роботи поштового зв’язку. За допомогою колег: Чайківського М.Т., Цибіна А.М., Нікітіна М.Ф., Большакова К.Л. Пізніше закінчила, без відриву від виробництва, Київський технікум зв’язку, стала висококваліфікованим професіоналом, свій досвід щедро передавала молодому поколінню. Професіоналізм у відданій справі, оптимізм і цілеспрямованість Євгенії Харитонівни викликали повагу у колег. Завжди підтримувала передові методи роботи та навчала листонош. У період відпусток працювала у відділенні сіл Суховоля і Повчине.
Відділення зв’язку у 1965-1980 роках розміщувалося в одній кімнаті старого будинку разом з конторою. Умови праці були складні, всі ці роки обсяги поштової кореспонденції, посилок, друкованих періодичних видань зростали щодня. Засоби для перевезення пошти нерідко були перевантажені, але на душі було легко і приємно. «Відчувалося, що наша праця — важлива і потрібна людям», — згадує Євгенія Харитонівна.
Вона неодноразово ставила питання про будівництво нового приміщення для відділення зв’язку перед адміністрацією вузла зв’язку, в сільській раді та на правлінні колгоспу. У 1980-х роках в с.Повчине був збудований окремий будинок для пошти. Євгенія Харитонівна брала активну участь у будівництві, турбувалася, щоб приміщення було гарним, теплим, затишним, щоб роботи виконувалися якісно, в естетичне оформлення, звісно, вклала всю душу.
Працівники відділення зробили все, аби будь-кому було приємно завітати у те відділення й отримати якісну поштову послугу. Євгенія Харитонівна була уважна до всіх клієнтів, більшість з яких — люди похилого віку, і приходять вони на пошту зі своїм болем, щоб вирішити серйозну справу. Проте Євгенія Харитонівна — завжди усміхнена і привітна, в доброму гуморі, всіх підтримує, за що їй щиро вдячні. На її адресу приходили тільки подяки. Вона брала активну участь у житті села, завжди займала лише активну громадську позицію, плідно співпрацювала з органами місцевого самоврядування. За добрі справи, які зробила Євгенія Харитонівна для людей, односельчани поважали і поважають її зараз. Хоча уже дев’ять років вона на заслуженому відпочинку.
За багаторічну працю, високий професіоналізм Євгенія Харитонівна нагороджена медаллю «Ветеран праці», колективу було присвоєно звання «Комуністичної праці», отримувала багато грамот, подяк, премій.
Євгенія Харитонівна — сильна людина, котра поєднує в собі жіночність і рішучість, лагідність і терпіння. Разом із чоловіком виростила двох прекрасних дітей — дочку Таїсу та сина Руслана. Зараз радістю і розрадою для неї є онуки, котрі її дуже люблять і пишаються своєю бабусею.
Шановна Євгенія Харитонівна, низький уклін Вам і подяка за багаторічну плідну працю у поштовому зв’язку. Щиро вітаємо з 70-річчям! Бажаємо міцного здоров’я, оптимізму, довгих років життя, бадьорості, радості!
ПРОКОПОВА, голова ради ветеранів ЦПЗ №4