БУДЬТЕ УВАЖНИМИ, КОЛИ СІДАЄТЕ ЗА КЕРМО

Новоград-Волинська Державтоінспекція інформує про стан аварійності на автошляхах міста та району.
У період із 1 по 21 вересня 2011 року на території обслуговування Новоград-Волинського ВДАІ було скоєно 10 дорожньо-транспортних пригод, під час яких, на жаль, 1 чоловік загинув та 3 отримали тілесні ушкодження різних ступенів тяжкості. Найбільш поширеною причиною скоєння ДТП є наїзд транспортних засобів на пішоходів.
Так, 15 вересня 2011 року, об 11 год. 30 хв., у с.Орепи Новоград-Волинського району по вул.Гончарука, водій колісного транспортного засобу з причепом здійснив наїзд на велосипедистку, ученицю ЗОШ с.Орепи віком 7 років, через що остання потрапила до лікарні.
20 вересня, близько 11 год., в м.Новоград-Волинський, по вул.Червоноармійській, водій автомобіля не вибрав безпечної швидкості руху та, не врахувавши дорожньої обстановки, допустив наїзд транспортним засобом на пішохода, котрий від отриманих тілесних ушкоджень помер.
Шановні водії! Будьте максимально уважними, коли сідаєте за кермо автомобіля. Пам’ятайте, що ваше вміння миттєво відреагувати на ситуацію, яка б не склалась, убереже вас і учасників дорожнього руху від нещастя. Не дозволяйте дітям віком до 14 років рухатися по вулично-шляховій мережі (не залежно від того, чи це місто, чи селище) на велосипедах без вашого нагляду. Головне завдання дорослих — зробити все можливе, щоб дорога для дітей була дійсно безпечною.
С.ДМИТЕРЧУК, начальник Новоград-Волинського ВДАІ, капітан міліції