НА СТАРТ ВИХОДЯТЬ КРОСМЕНИ

Першим видом змагань спартакіади школярів міста стали забіги юних кросменів та кросменок, які проводились на базі міського ДЮКФП. Призові місця були розіграні у двох вікових групах. Серед дівчат 1994-95 р.н., котрі мірялись біговою витривалістю на дистанції 1000 м, найшвидшою виявилася Анастасія Ванжура. Ця спортсменка, яка вдосконалює свою спортивну майстерність у групі карате-до, навчаючись у ЗОШ №9, випередила Світлану Ільчук — представницю ЗОШ №6 та Лілю Клопотовську зі школи-інтернату. У цих забігах сталася невелика сенсація, легкоатлетка з міської гімназії Олександра Рябець, котра ще в минулому році перемагала на подібних стартах, лишилася поза межами призової трійки. У хлопців цієї вікової групи відмінною підготовленістю відзначилися юні кросмени міської гімназії, вони зайняли увесь п’єдестал пошани. Найшвидшим виявився Ярослав Михальчук, який переміг Ігоря Гарбовського та Анатолія Корнійчука, щоправда останній виступив в особистому заліку, четвертим фінішував Євген Гарбовський — ЗОШ №4.
У старших юнаків (бігуни 1992-1993 р.н.), котрі долали 2000 м, місця визначились наступним чином.
Чемпіон — Олександр Войтович — гімназія, друге місце — Микола Ковальчук — ЗОШ №4, третє місце — Євген Стаднік — гімназія. У юнок, котрі суперничали на дистанції 1500 м, найшвидше подолала залікову відстань Віта Блиндюк — ЗОШ №9, другою фінішувала Марія Дідовець — ЗОШ №6, третя — Ольга Павловська — ЗОШ №3.
Всього у змаганнях змагалося понад 120 учасників та учасниць з 11 шкіл міста. У командному заліку попереду виявилася команда ЗНВО «Гімназія ім.Л.Українки — ДНЗ», в активі якої 92 пункти. Другий результат зафіксовано у представників ЗОШ №6 — 69 пунктів, третій показник — у ЗОШ №4 — 63 пункти. Слід відзначити колектив школи-інтернату, який хоча в командній боротьбі розділив сьоме-восьме місце, у підсумку випередив збірні трьох загальноосвітніх шкіл. Як не повторити в черговий раз «кадри вирішують все, якщо не все, то багато». За підсумками учасників змагань сформовано міську команду для участі в обласних кросових забігах.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ