ОФІЦІЙНО

У МІСТІ РОЗПОЧАВСЯ МІСЯЧНИК ПРАВОВИХ ЗНАНЬ
На виконання указу Президента України від 18.10.2001 року № 992/2001 «Про Національну програму правової освіти населення», Комплексної програми профілактики злочинності в м.Новоград-Волинський на 2006-2010 роки, з метою поглиблення неповнолітніми знань з Конвенції ООН про права дитини, попередження скоєння правопорушень та злочинів у підлітковому середовищі, роз’яснення батькам про відповідальність за виховання своїх дітей в жовтні кожного року проходить Місячник правових знань. Службою у справах дітей міської ради спільно з управлінням юстиції та управлінням освіти і науки міської ради, міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розроблено та затверджено спільні заходи, серед яких — засідання юридичного лекторію для старшокласників міста, брейн-ринги, засідання правових клубів та круглих столів, шкільні конкурси малюнків, виставки юридичної літератури в шкільних та міських бібліотеках, анкетування та тематичні диктанти на правову тематику, проведення профілактичних рейдів тощо.9 жовтня в актовій залі загальноосвітньої школи №6 відбулося засідання клубу «Ерудит» на правову тематику. Свої знання з правознавства демонстрували 6 команд. Тривала запекла боротьба, адже розрив у балах був мінімальний. Найкращими стали учні 10-А класу, які дали правильні відповіді чи не на всі запитання. Друге місце посіли учні 11-А та 9-Б, які набрали однакову кількість балів, третє місце — за 9-А. Усім призерам було вручено солодкі подарунки. Учасники та глядачі отримали безліч позитивних емоцій.
Покидаючи привітні стіни шостої школи, ділилася враженнями з колегою про те, що старшокласники мають гарні знання з теорії права. Залишається сподіватись, що юнаки та дівчата зможуть вміло ними скористатись у повсякденному житті.
НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ У ЧЕРГОВИЙ РАЗ ВИГРАВ ГРАНТ ДЛЯ СВОГО РОЗВИТКУ
8 жовтня відбулося підведення підсумків Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Два проекти міста Новограда-Волинського визнано переможцями: «Поліпшення системи виробництва питної води в м.Новоград-Волинський шляхом впровадження сучасних технологій очистки питної води та енергозбереження на комунальному підприємстві ВУВКГ» — загальна вартість проекту — 754050,0 грн., в тому числі з фонду конкурсу 455000,0 грн.) та «Створення еколого-натуралістичного парку як експериментально-дослідницького центру з метою розробки інноваційної моделі екологічної освіти і виховання та нових підходів до вивчення природничих дисциплін в місті Новограді-Волинському» — загальна вартість проекту — 791500,0 грн., в тому числі з фонду конкурсу — 491500,0 грн.).
Втім, за умовами конкурсу, кожне місто має право надавати до участі будь-яку кількість проектів, але втілюватимуть лише один. Вибір на користь одного з двох місцевих проектів-переможців конкурсу найближчим часом має зробити міський голова, визначивши, що для міста є важливішим.
МАЛИЙ ТА СЕРЕДНІЙ БІЗНЕС В МІСТІ РОЗВИВАЄТЬСЯ
Станом на 1 жовтня 2008 року в місті зареєстровано 4011 фізичних осіб-підприємців та 373 юридичні особи — з них 289 — суб’єкти малого підприємництва). Міською радою затверджено 194 види економічної діяльності із відповідними ставками єдиного податку.
1760 працівників зайняті на малих підприємствах, що становить 29,9% від загальної чисельності працівників. Середня кількість найманих працівників у малому та середньому бізнесі — 5857 чоловік. Лише 16,8 % малих підприємств займаються виробництвом, економічно активних підприємств — 51,9%.
За три квартали 2008 року зареєстровано 411 нових фізичних осіб та 24 юридичні особи-суб’єкти підприємницької діяльності. За цей же період з різних причин 207 фізичних та 10 юридичних осіб припинило підприємницьку діяльність
Надходження від малого та середнього бізнесу — за 2007 рік):

  • від державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності — 25,8 тис.грн.;

  • від сплати єдиного податку — 2197,1 тис.грн.;

  • від сплати за торговий патент — 610,7 тис. грн.;

  • від фіксованого податку — 660 тис. грн.


З боку місцевої влади з метою підтримки підприємництва прийнята міська «Програма розвитку малого підприємництва». Доступ до фінансування розвитку підприємництва: послуги з надання кредитів на започаткування та розвиток власної справи у місті надають понад 20 філій комерційних банків України та кредитні спілки.
ПОСОЛЬСТВО НОРВЕГІЇ В УКРАЇНІ ПІДТРИМУЄ ГРОМАДСЬКІ ІНІЦІАТИВИ НОВОГРАД-ВОЛИНЦІВ
Посольство Норвегії в Україні в черговий раз підтримало громадські ініціативи новоград-волинців. Цього разу фінансову підтримку у розмірі 95 тисяч гривень вирішили надати на реалізацію проекту впровадження системи енергозбереження шляхом реконструкції даху загальноосвітньої школи №5. Його ініціаторами є громадське об’єднання «Громадська рада Новоград-Волинської ЗОШ №5», яку очолює С.Колотов. Реалізувати проект заплановано до кінця поточного року.
Відділ інформації та зв’язків з громадськістю міської ради