ДО ПОЧАЄВА — ЗА ЗЦІЛЕННЯМ ТА ВРАЖЕННЯМИ

ДО ПОЧАЄВА — ЗА ЗЦІЛЕННЯМ ТА ВРАЖЕННЯМИ

5 жовтня молоді люди з інвалідністю здійснили паломницьку подорож до Почаєва. Наша молодь вже давно мала бажання туди поїхати, і це сталося майже спонтанно. За тиждень до цього ми, як завжди, працювали у новому приміщенні територіального центру, що знаходиться вже по вулиці Леваневського, 14. Під керівництвом майстра трудової адаптації Іванець Любов Петрівни займалися звичними справами, як раптом Гонгальський Олександр запропонував поїхати в Почаїв. Не дивлячись на те, що надворі вже прохолодно і віє осінню, ця ідея всім дуже сподобалася, адже деякі з нас зовсім ніде не були. Мікроавтобус довелося наймати, в основному, за власний кошт, щоправда міський благодійний фонд виділив деяку суму кожній молодій людині з інвалідністю.
Для групи не стало перепоною навіть те, що виїжджати у подорож довелося о другій годині ночі. На світанку ми приїхали до Почаєва — найбільшої святині України. З самого початку були дуже вражені обсягом території, що займає головна святиня Почаєва — Свято-Успенська Почаївська Лавра. За час екскурсії ми відвідали Свято-Успенський собор, Печерні храми Святого Іова та Амфілохія Почаєвського. Мали змогу помолитися та прикластися до ікон, ковчегів з мощами святих, а також до сліду стопи Божої Матері. Також побували у Почаївському скиті, а саме — у храмі Святого духа та біля криниці зі святою водою, яка була викопана монахами. Ця криниця сягає глибини 125 метрів. Мабуть, святе чудо допомагало їм досягти цього життєдайного джерела.
Окрім цього, ми побували на озері Святої Анни. Чудове мальовниче місце, куди приїжджають люди, щоб оздоровитися святими водами.
Додому ми повернулися о сьомій годині вечора. Всі потомилися, але були задоволені. Ми маємо багато планів щодо поїздок, але напевно нам вже доведеться чекати весни. До речі, повідомляємо, що скоро в супермаркеті «Фора» на вулиці Пушкіна, стоятиме скринька для пожертвувань, яку поставить голова благодійного фонду молодих інвалідів Гонгальський Олександр. Дуже просимо всіх бути, як завжди, не байдужими до наших молодих інвалідів. Нехай Господь благословить кожного з Вас.
Т.КАЙДАНОВИЧ, помічник голови благодійного фонду соціального захисту молодих інвалідів