ПРИЗНАЧЕННЯ СОЦІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ

Про окремі питання фонду соціального страхування розповідає провідний спеціаліст Олена Ставніславівна Топчий:
— Хто і як призначає допомогу?
— Працівник підприємства, установи, організації приносить листок непрацездатності, завірений медичним закладом, і віддає його у відділ кадрів (або уповноваженому з кадрових питань). Там заповнюють необхідні дані, зокрема, страховий стаж і право на отримання допомоги.
Після цього лікарняний потрапляє до рук комісії (уповноваженого) із соціального страхування, яку створено на підприємстві, установі чи організації. Вона вивчає обставини страхового випадку, розглядає підставу і правильність видачі листків непрацездатності і виносить остаточне рішення — оплачувати лікарняний чи ні. Рішення комісії має бути зафіксовано в протоколі. До того ж комісія контролює правильність нарахування і своєчасність виплати допомоги, приймає рішення про припинення виплати допомоги (повністю чи частково). І останній етап — бухгалтерія, яка розраховує суму допомоги на підставі вказаних у лікарняному листі даних.
— Які документи необхідні для призначення допомоги?
— Для того, щоб вам оплатили період хвороби, знадобиться листок непрацездатності, а в разі роботи за сумісництвом — копія такого листка, засвідчена підписом керівника і печаткою за основним місцем роботи.
— Хто і за чий рахунок виплачує допомогу?
— Якщо непрацездатність не пов’язана із нещасним випадком на виробництві, то допомогу надають за рахунок Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Тобто, як правило, роботодавець сам нараховує та виплачує працівнику лікарняні, а потім вони йдуть у рахунок соцвнесків. Якщо внесків замало і вони не покривають витрат, то бухгалтерія підприємства, установи, організації подає встановленого зразка довідку-розрахунок для перерахування коштів, а Новоград-Волинська міська виконавча дирекція Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, в свою чергу, ці кошти перераховує на розрахунковий рахунок організації для надання допомоги працівникам.
Перші п’ять днів працівника оплачує підприємство за власні кошти, а, починаючи з шостого дня хвороби, — за рахунок коштів Фонду.
— Якщо все так легко, то чому, інколи, несвоєчасно надається допомога по оплаті лікарняних?
— Кошти у Фонді для цієї мети є завжди, але існують безвідповідальні бухгалтери, які несвоєчасно подають довідки-розрахунки до Новоград-Волинської міської виконавчої дирекції ФСС з ТВП для їх оплати, неналежним чином оформлюють документи з допущенням арифметичних помилок тощо. В свою чергу, це призводить до зайвої переписки, в зв’язку з чим втрачається час, а, разом з цим, і строки виплати допомог.
— Що можна запропонувати для покращення роботи?
— Вважаю за необхідне в цьому питанні підвищити роль головних бухгалтерів підприємств, установ та організацій у контролі за підлеглими, щодо подачі довідок-розрахунків для здійснення соціального страхування до Новоград-Волинської міської виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, а фінансування буде проведено Фондом вчасно, і, головне, щоб їх використання проводилось за цільовим призначенням.