З ПОЧАТКУ ГРУДНЯ ВІДНОВЛЮЄТЬСЯ ПАСАЖИРСЬКЕ ЗАЛІЗНИЧНЕ СПОЛУЧЕННЯ ЧЕРЕЗ НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ

Як повідомили в адміністрації вокзалу, через наше місто курсуватимуть усі поїзди дальнього слідування, передбачені графіком руху 2011-2012, що вступив у дію 29 травня цього року. Більше того, із зупинкою по Новограду-Волинському слідуватиме міждержавний поїзд №67/68 «Київ-Варшава». Щоправда, квитки за кордон на цей поїзд можна буде придбати тільки в тих містах, де діють каси «Інтуристу». Найближчі до нас — це Житомир і Коростень. Однак, про все по черзі.
Отже, з 1 (або з 2) грудня (але для більшості — з 2 або 3 грудня, оскільки періодичність вказується по початковій станції відправлення, а в Новограді-Волинському поїзд може бути тільки в наступну добу) поновлюється рух через Новоград-Волинський поїздів №43/44 «Київ-Івано-Франківськ», №99/100 «Київ-Ужгород», №111/112 «Харків-Львів», №133/134 «Луганськ-Львів», №169/170 «Київ-Львів», №823/824 «Київ-Рівне-Луцьк». Розклад руху практично ідентичний тому, що був встановлений наприкінці травня, крім, хіба що, «Київського експреса» №169/170, який у зимові місяці курсуватиме чотири дні на тиждень.
Довгоочікуваним для тих, кого пов’язують культурні чи ділові зв’язки із Польщею, стане поїзд №67/68 «Київ-Варшава», якому встановлено зупинку в Новограді-Волинському. У напрямку Варшави поїзд відправлятиметься з Новограда о 18.42 (прибуття до польської столиці о 8.39 наступного дня), у бік Києва відправлення з Новограда — о 6.44 (прибуття на кінцеву зупинку — о 10.39). Втім, обираючи цей поїзд для подорожі, слід мати на увазі, що в касах вокзалу станції Новоград-Волинський-1, можна придбати квитки тільки в межах України. Для поїздки за кордон слід скористатися касами «Інтуристу», які, як вже згадувалося, є у Житомирі й Коростені. Щоправда, як пояснили в адміністрації вокзалу, квиток до польських міст — не іменний. Тож, не обов’язково особисто їхати в сусіднє місто, щоб його купити. Це замість вас може зробити будь-яка особа.
За додатковими консультаціями щодо періодичності, часу прибуття й відправлення поїздів та вартості квитків звертайтеся за телефоном довідкового бюро залізничного вокзалу: 5-52-55.
Олег БРЮХАНОВ