ДО ДНЯ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ — ЗАПАЛІТЬ СВІЧКУ НА СВОЄМУ ПІДВІКОННІ

ДО ДНЯ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ — ЗАПАЛІТЬ СВІЧКУ НА СВОЄМУ ПІДВІКОННІ

У суботу, 26 листопада, вся Україна й увесь світ вшановуватимуть пам’ять жертв голодоморів. Це день глибокої скорботи і туги за мільйонами обірваних життів наших співвітчизників. Голодомор, що прокотився трьома потужними хвилями Україною, забрав тисячі і тисячі життів, став масштабною національною трагедією, яку підсилили переселення, тюрми, табори. Ще й до сьогодні спогад про страшний голод в Україні — це незагоєна рана, невичерпаний біль, непрощений злочин. Ми маємо подбати про людей, у долі яких чорною сторінкою вписалися роки голодоморів та репресій.
Звертаємося до керівників релігійних організацій із проханням провести поминальні молебні й узяти участь у жалобних заходах із вшанування пам’яті жертв голодоморів.
26 листопада, о 10:00, запрошуємо всіх до участі у покладанні вінків та квітів, запаленні символічних свічок пам’яті біля пам’ятника жертвам голодоморів на меморіальному кладовищі на вул.Чехова.
Стало традиційним у пам'ять про невинно загублені життя співвітчизників запалювати свічки на своїх підвіконнях. Закликаємо всіх людей доброї волі, незалежно від національності, громадянства, віросповідання, усіх, хто поділяє біль та скорботу українського народу, 26 листопада, із настанням темноти запалити жалобну свічку у вікні своєї оселі за душі тих, хто загинув від голоду. Нехай цей вогник символізує нашу скорботу та вічну пам’ять про загиблих співвітчизників, у тому числі і новоград-волинців. Вічна їм пам’ять…
З повагою
В.ЗАГРИВИЙ, міський голова
С.ЛАВРЕНЮК, голова райдержадміністрації
Ф.ВЕСЕЛЬСЬКИЙ, голова районної ради