БЕЗПЕКА ДІТЕЙ — ЦЕ РОЗУМНА ОБЕРЕЖНІСТЬ

БЕЗПЕКА ДІТЕЙ — ЦЕ РОЗУМНА ОБЕРЕЖНІСТЬ

Навчаючи дітей безпечній поведінці, важливо не залякати їх, не зламати їхньої природної допитливості та зацікавленості оточуючим світом. Коли батьки приводять дитину до дошкільного навчального закладу №14 та віддають їх у руки вихователів, вони спокійні за її безпеку. Адже для вихователів і працівників нашого дитячого садка збереження і зміцнення здоров'я дітей, формування здорового способу життя дошкільників є одним із найважливіших завдань їхньої роботи. Будь-яка цілеспрямована діяльність лише тоді приносить плоди, коли вона систематизована, і ланцюжок набуття знань не переривається.
Тому, починаючи вже з молодших груп, проводиться робота з дітьми щодо формування в них основ безпеки та норм поведінки під час надзвичайних ситуацій. Вихователь групи «Берізка» Прилуцька Г.А. провела ряд заходів на теми: «Протипожежна безпека», «Дитина на вулицях міста», «Дитина та природа». Педагоги групи №2 (Троцька Г.А. та Підкаура В.І.) та вихователь групи №1 Заїка К.А. спланували та провели свою роботу на теми: «Небезпечні предмети в руках дитини», «Особиста безпека дитини», «Здоров'я дитини, емоції та конфлікти».
У середній групі №9 (вихователі Климчук Т.М. та Савчук Г.В) були створені куточки «Дитина та природа», «Гриби їстівні та отруйні». Виготовили тематичну ширму «Дитина в довкіллі». Педагоги залучили до проведення спланованих заходів батьків і провели педагогічно-родинну годину «Дотримуйся правил дорожнього руху». Під час проведення тренінгових занять «Це потрібно знати Вам і вашій дитині: безпека користуванням електроприладами», консиліуму «Безпеку життєдіяльності — в кожну родину» педагоги залучили батьків до активної роботи.
Для проведення розваги «Вогонь — друг, вогонь — ворог!» (музичний керівник Бучинсь­ка О.М.) були запрошені інженери з пожежно-рятувальних робіт МНС Троцький М.В. та Дідик Н.І., які провели цікаву бесіду з дошкільнятами на тему: «Як запобігти пожежі».
Вихователі старшої групи №4 (Василенко Т.М., Щербатюк Л.А.) під час тематичних занять з ОБЖД «Світлофор Моргайко», «Сірник маленький, а біда велика» надали вихованцям можливість знайти самостійно вихід із проблемних ситуацій.
Провели музичну розвагу «Юні рятувальники» під керівництвом музичного керівника Старовєрової Л.О.
У старшій групі №11 (вихователі Лопатюк Н.І., Гичко Т.А.) під час тематичного заняття «Я порізав руку...» та під час тренінгу для дітей на тему: «SOS» вихованці продовжували вчитися негайно реагувати на надзвичайну ситуацію.
У групі №12 (вихователі Подолянчук О.І., Позняк І.В.) були організовані екскурсії до світлофора, та до пішохідного переходу.
Л.БОГОМОЛОВА, методист ДНЗ №14