ВАЖКОАТЛЕТАМ ВАЖКО ТРЕНУВАТИСЯ У ПІДВАЛІ, АЛЕ ВОНИ ПОКАЗУЮТЬ ГАРНІ РЕЗУЛЬТАТИ

ВАЖКОАТЛЕТАМ ВАЖКО ТРЕНУВАТИСЯ У ПІДВАЛІ, АЛЕ ВОНИ ПОКАЗУЮТЬ ГАРНІ РЕЗУЛЬТАТИ

З нагоди Дня святого Миколая та наступаючих новорічно-різдвяних свят комплексною дитячо-юнацькою спортивною школою ФСТ «Спартак» було проведено відкриту першість Новограда-Волинського з важкої атлетики. Змагались вихованці міських спортивних шкіл у молодшій та старшій вікових групах.
Важка атлетика — доволі складний вид спорту з точки зору виконання техніки спортивних вправ, таких як ривок та поштовх, і розвивається в місті порівняно недавно. Тому першочергове завдання тренерів-викладачів І.Р.Тимощука та В.В.Постіженка було залучити до занять юнаків 10-11 років. Адже в цьому віці формується фундамент майбутньої спортивної майстерності, краще закріплюються спортивні навички.
У ваговій категорії до 32 кг призову трійку сформували Денис Юрін (ЗОШ №8), котрий став першим, та учні третьої школи Дмитро Горобей (друге місце) і Євген Федак.
Напружена боротьба за призові місця розгорнулась у ваговій категорії до 38 кг. Три учасники продемонстрували однакові результати! Тут на розподіл місць вплинула особиста вага кожного зі спортсменів — перемогу присудили найлегшому, Олегу Мусієву (ЗОШ №8). Друге місце посів Микита Шахов (ЗОШ №7), третє — Віталій Якимович (ЗОШ №8).
У старшій віковій групі (спортсмени 1997-1999 р.н.) у ваговій категорії до 45 кг впевнену перемогу здобув Михайло Камшилін (ЗОШ №7). Набравши за сумою двоборства 95 кг, Михайло виконав перший юнацький розряд.
У категорії до 56 кг абсолютно кращий результат змагань показав учень третьої школи Максим Іскров. На Максима, котрий за сумою двоборства набрав 115 кг, тренери покладають у подальшому великі надії.
На жаль, умови для занять важкою атлетикою в місті не відповідають сучасним вимогам. Змагання проводились у підвальному приміщенні — спортзалі по вулиці Волі, 5. Але в проекті міського бюджету на наступний рік закладені кошти для обладнання спортивного залу, орієнтованого на розвиток важкої атлетики, у приміщенні ДЮСШ за адресою: вул.Пушкіна, 44. Тож, сподіваємось, що у 2012 році юні штангісти тренуватимуться у більш сприятливих умовах.
В.БОРИСЮК, голова Новоград-Волинської міської ради ФСТ «Спартак»