«ПЕРЕВІЗНИК-ЗИМА-2008»

З метою попередження аварійності на пасажирському автотранспорті, посилення роботи щодо зміцнення транспортної дисципліни водіїв та підвищення технічної готовності автобусів, в тому числі тих, що залучаються для масових перевезень людей і організованих груп дітей, з 20 жовтня по 14 листопада 2008 року на території України проводиться комплекс профілактичних заходів на пасажирському автотранспорті «Перевізник-зима-2008».
Однією з причин високого рівня аварійності є низький рівень знань водіїв автобусів правил дорожнього руху. Так, на автошляхах Житомирської області з початку 2008 року трапилось, з вини водіїв автобусів, 16 ДТП, при яких 2 чоловіки загинуло та 45 травмовано. В порівнянні з 2007 роком — за аналогічний період трапилось 17 ДТП, при яких 1 людина загинула, 45 травмовано. За участю водіїв автобусів на автошляхах Житомирської області трапилось 39 ДТП, при яких 16 чоловік загинуло, 67 травмовано. В 2007 році за аналогічний період трапилось 44 ДТП, при яких 17 чоловік загинуло та 98 травмовано.
Основною метою та завданням комплексу заходів є попередження аварійності, нещасних випадків та пожеж, порушень Правил дорожнього руху, експлуатації автобусів та правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту.
Державтоінспекція переконана, що Ви, шановні учасники дорожнього руху, зробите все від Вас залежне, щоб за період проведення комплексу профілактичних заходів «Перевізник-зима-2008», та в подальшому не сталося трагедій, аварій, нещасних випадків та порушень Правил дорожнього руху і транспортного законодавства.
О.ПАВЛЮК, начальник Новоград-Волинського ВДАІ УМВС України в Житомирській області, підполковник міліції