НОВОСТВОРЕНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД ПІД ПАТРОНАТОМ ЛИТВИНА ДОПОМАГАТИМЕ ТИМ, ХТО ЦЬОГО НАЙБІЛЬШЕ ПОТРЕБУЄ

НОВОСТВОРЕНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД ПІД ПАТРОНАТОМ ЛИТВИНА ДОПОМАГАТИМЕ ТИМ, ХТО ЦЬОГО НАЙБІЛЬШЕ ПОТРЕБУЄ

У вівторок, 27 грудня Голова Верховної Ради України В.М.Литвин прибув до Новограда-Волинського, де зустрівся з сім’ями загиблих і потерпілих внаслідок дорожньо-транспортної пригоди у Підмосков’ї 22 грудня.
Керівник парламенту висловив щире співчуття землякам, адже усі потерпілі — з Новоград-Волинського району. «Це для мене — особиста трагедія», — заявив Володимир Михайлович і зазначив. — «Я розумію, що синів, чоловіків, батьків та братів вам ніхто не поверне. Але я і мої колеги будуть робити все, щоб пом’якшити цей страшний удар. Я з вами, і можете розраховувати на мою допомогу».
Володимир Михайлович ініціював надання допомоги сім’ям як загиблих, так і потерпілих, яким відповідною постановою уряду виділено кошти: сім’ям загиблих — по 50 тис.грн., сім’ям потерпілих — по 25 тис.грн. Також від себе особисто Голова Верховної Ради України передав по 3 тис.грн. родичам загиблих. Новоград-Волинська райдержадміністрація, як повідомив голова РДА С.І.Лавренюк, виділила по 5 тис.грн. матеріальної допомоги кожній родині.
В.Литвин також взяв участь у літії по загиблих, яку провів єпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим у Свято-Троїцькому соборі міста.
Того ж дня Володимир Михайлович передав відділу освіти району, Новороманівській та Городницькій школам три шкільні автобуси і один, спеціально обладнаний, для перевезення дітей з особливими потребами, — територіальному центру соціального обслуговування міста.
Після чого Володимир Михайлович зустрівся з активом Новоград-Волинського, Ємільчинського, Баранівського та Червоноармійського районів. Як зазначив на початку цієї зустрічі депутат Верховної Ради України Микола Рудченко, В.М.Литвин надає надзвичайно потужну допомогу Житомирщині і Новоград-Волинщині зокрема. Саме завдяки його сприянню для нашого міста і району були виділені кошти, а це — десятки мільйонів гривень, що допомогли вирішити багато соціальноважливих питань. Коментуючи ситуацію, яка склалася на даний час в країні, Володимир Михайлович висловив сподівання на те, що всі ми разом спільними зусиллями зможемо зробити багато корисних справ для нашого краю, для його мешканців.
На зустрічі відбулася презентація благодійного фонду «Майбутнє Полісся», створеного за сприяння спікера парламенту для підтримки обдарованої молоді, студентів, учнів. Зокрема будуть виділятися стипендії талановитим та обдарованим та тим, хто цього найбільш потребує, вирішуватимуться питання щодо сприяння вступу дітей у ВНЗи, а також ­вестиметься супровід і всіляка підтримка на час цього навчання. Окрім сприяння розвитку обдарованої молоді, у планах Фонду допомагати соціальним, медичним та освітнім закладам районів, малозабезпеченим родинам та іншим найменш соціально захищеним верствам населення регіону.
Головою правління новоствореного Фонду обрано Івана Литвина — сина Володимира Михайловича. Саме Іван був ініціатором створення такого Фонду, який би об’єднав земляків у бажанні допомогти рідному краю — про це повідомив В.М. Литвин на прес-конференції, що відбулася відразу після завершення зустрічі з активом регіону. Зокрема, відповідаючи на запитання, як виник задум створення такого Фонду, і які сподівання покладаються на його роботу, Володимир Михайлович зазначив: «Я переконаний, що у кожного з нас народжуються талановиті діти. Але талант дитини і можливість її розкритися залежать від батьків, вчителів, від усіх нас. Тому наша з вами робота полягає у тому, аби не втратити потенціал жодної дитини. Талантам потрібно допомагати».
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА