О.ГОНГАЛЬСЬКИЙ — ВІЦЕ-ЧЕМПІОН УКРАЇНИ З ШАШОК-64

О.ГОНГАЛЬСЬКИЙ — ВІЦЕ-ЧЕМПІОН УКРАЇНИ З ШАШОК-64

З 14-го по 22-ге грудня 2011 року в м.Полтава відбувся чемпіонат України з шашок-64 серед людей з інвалідністю, в якому брав участь наш земляк, Гонгальський Олександр у супроводі свого нового тренера — майстра спорту Осадчука Володимира. Окрім нього, в цьому змаганні грали ще 25 учасників зі всієї країни. Цей турнір для Сашка був дуже напружений і хвилюючий, адже приїхали з багатьох областей тільки найсильніші гравці. Вдячність тренерові, що він намагався відволікти Олександра від гри і щоденно на колясці возив його по місту, показуючи йому всі пам’ятки старовинної Полтави. Незважаючи на всю напругу, Сашко докладав багато зусиль, щоб отримувати перемогу в кожній партії. Серйозну загрозу для нього створював один учасник — заслужений тренер України, майстер спорту Мариненко Дмитро з м.Вінниця, з яким не один раз він брав участь у багатьох українських та міжнародних змаганнях серед здорових людей. Лише особиста зустріч між цими двома гравцями вирішила долю того, хто мав посісти місце чемпіона. Боротьба між ними була нервовою, ніхто не хотів віддати перемогу. І все ж таки великий досвід майстра зробив свою справу, Сашку не вдалося перемогти його. Тому в результаті цього двобою Олександр поступився першим місцем і посів друге.
Тренер В.Осадчук має досить великі плани щодо свого нового учня, адже 2012 рік дуже насичений. Головне змагання цього року, чемпіонат Європи з шашок-100 серед інвалідів, відбудеться у серпні в м.Трускавець. Сашко вже три роки не грав у ці шашки, тому йому доведеться багато займатися, і перше тренування відбулося вже через два дні після поїздки до Полтави. У той день, коли вони мали їхати додому, їм зателефонували із м.Запоріжжя і запросили на два дні, а саме — 24-25.12.2011 р., на бліц-турнір із шашок-100 серед здорових людей. Недовго думаючи, спортсмени поміняли квитки і поїхали на змагання, де брали участь майстри спорту та гросмейстери. Грало 28 учасників.
В.Осадчук посів 8 місце, а Сашко зайняв 14 місце. 1 місце виграв міжнародний гросмейстер Іванов Артем (Дніпропетровська обл.). Олександр радіє, що має двох тренерів — Осадчука Володимира та Ішкова Віктора. Адже В.В.Ішков став йому вже як батько, котрий весь час допомагає йому фізично. Сашко має надію, що новий тренер зробить усе можливе, аби він став чемпіоном не тільки України, але й Європи та світу. Побажаємо їм успіху. Нехай Господь їх благословить.
Марта ВЙОНЦЕК, помічник голови благодійного фонду соціального захисту молодих інвалідів