ОФІЦІЙНО


  • За повідомленням синоптиків, у період із 31 січня по 7 лютого в Україні очікується найхолодніший за всю зиму період. Міська влада робить все можливе, аби запобігти аварійним ситуаціям та забезпечити нормальну життєдіяльність міста. Відповідно міський голова видав розпорядження від 31.01.11 №28 (о) «Про створення оперативної групи». Отже, на період значного похолодання, з 31 січня по 12 лютого 2012 року, в місті створена оперативна група під головуванням першого заступника міського голови ­Миколи Усенка, для вирішення антикризових заходів у господарському комплексі та забезпечення безперебійної роботи об’єктів життєдіяльності населення міста. До її складу входять представники міської влади, керівники всіх служб життєзабезпечення міста. Завдання оперативної групи — постійно аналізувати стан справ у галузях господарського комплексу, роботу об’єктів життєдіяльності населення міста, а також швидке вирішення питань ліквідації наслідків аварій та інших техногенних ситуацій. Також затверджений графік цілодобового чергування відповідальних працівників.




  • У ході робочої зустрічі з радником Анатолієм Боровиком розглядалося питання проектування міської ратуші, яка декілька століть тому була у Новограді-Волинському, недалеко від місця, де зараз знаходиться пам’ятник Лесі Українці, та інших об’єктів.

  • Міський голова зустрівся із педагогами, які займаються науковою роботою. Таких у нашому місті є 21 чоловік. Нещодавно, за ініціативи та підтримки міського голови відбувся візит цих педагогічних працівників до Житомирського державного університету ім.І.Я.Франка з метою заручитися підтримкою ректора та викладачів університету. Цього разу під час зустрічі присутні розповіли міському голові про свої плани, теми майбутніх дисертацій та проблеми, які виникають під час навчання. За потреби Володимир Іванович навіть запропонував відвідати Ленінську бібліотеку, що знаходиться в Росії. Надалі молоді науковці цілковито заручилися підтримкою та допомогою міського голови.

  • Міський голова Володимир Загривий продовжує публічно надавати відповіді на запитання мешканців міста, що прозвучали під час звіту. Щодо подальшої долі банно-прального комбінату на вул.Левченка (запитання Н.М. Молодцової): «Проблема — з «великою бородою» як і школа на Дружбі, яка вже, нарешті, в дії. Але, так звана, баня 20 років знаходиться в стадії будівництва, а в останні десять — лише на збереженні, тобто під охороною, хоча варіанти з її завершення і здачі в дію, а також інші — були. На жаль, не використали. Декілька років у відповідності з рішенням міської ради, об’єкт знаходився у віданні відділу культури та мав бути реконструйований під міську школу мистецтв. Не можу судити про доцільність такого рішення, але поряд з ним не було сказано, з яких фінансових джерел брати кошти на ці роботи. Відразу з приходом рік тому до влади ми розпочали активну роботу з пошуку найбільш оптимальних шляхів: варіант продажу, зокрема, не пройшов, бо не знайшлися купці, та й почалися закиди на нашу адресу з боку деяких, так би мовити, знавців щодо якихось вигод. Останнє рішення міської ради таке: передати недобудоване приміщення Житомирській обласній раді для подальшого використання для потреб Новоград-Волинського медичного коледжу. Таким чином, фінансування необхідних реконструкцій, облаштування даного об’єкту під навчання майбутніх медичних спеціалістів, буде забезпечуватися із обласного бюджету. Думаю, що це робитиметься уже в цьому році. І це є досить нормальний варіант, який, нарешті, принесе користь місту».

  • Працівники житлово-комунального господарства намагаються робити все можливе, аби очистити вулиці та запобігти виникненню надзвичайних ситуацій. Багато залежить і від власників магазинів, офісів, приватних домоволодінь, ОСББ. Саме вони повинні забезпечувати порядок та безпеку на прилеглих територіях. На черговому засіданні адміністративної комісії міської ради слухали справи стосовно громадян міста — власників магазинів, які не спромоглися забезпечити прибирання від снігу та посипати пісково-сольовою сумішшю сходинки, прилеглу територію біля своїх установ. Першими адмінпорушниками у 2012 році стали власники міні-маркету «Вілма» (вул.Шевченка, 31), магазинів «Афродіта» (вул.Шевченка, 49), «Малютка» (вул.Шевченка, 49), «Акцент» (вул.Соборності, 2), поштового відділення (вул. Житомирська, 31). На всіх порушників накладені адмінстягнення у вигляді штрафу в сумі 340 грн.