ХРОНІКА 6/2012

ТЕПЕР ЛІФТИ, МАБУТЬ, ПОЇДУТЬ…
Газета «Звягель» уже повідомляла про 42-річного мешканця Новограда-Волинського, котрий знімав запчастини з ліфтів у місті і здавав їх як кольоровий метал на пункти металобрухту. Днями були підраховані збитки, завдані державі цим крадієм. Вони становлять п’ятдесят тисяч гривень.
Тепер проти дорослого «металіста», котрий цілий рік виводив із ладу ліфти, порушена кримінальна справа. Разом з тим йому доведеться ще відшкодувати державі завдані збитки. Як кажуть, хлопець влип по самі вуха!
НАЛІТ НА «КАРАПУЗ»
Носити золото стає дедалі небезпечніше! Випадок, що стався днями, нагадує голлівудський фільм «Бандитки», в якому дві чарівні жінки — освічена європейка і грубувата мексиканка — наводять жах на банки Дикого Заходу.
Ось і 1 лютого в магазин «Карапуз», що знаходиться навпроти міського Парку відпочинку, ввірвалися дві молоді жінки (одна з них, на вигляд, особа циганської національності) і під дулом пістолета примусили продавців зняти із себе золоті прикраси. Заволодівши чужим добром, приблизно на 8 тисяч гривень, невідомі бандитки розчинилися в просторі. Тепер їх розшукує міліція.
ТАКИ ПОПАВСЯ!
Майже півроку правоохоронці полювали на 24-річного мешканця Новограда-Волинського, котрий у місті та районі обкрадав магазини, сільські ради та пошти. Об’єктом уваги зловмисника були продукти харчування, спиртні напої та цигарки.
А попався злочинець на черговій крадіжці. Проникши до магазину (с.Кам’яний Майдан), злодій похапцем почав пакувати в сумку продукти харчування та спиртні напої. Знайшов і гроші, що вторгувала продавщиця минулого дня. Та ось вийти з награбованим із магазину крадію не пощастило — був затриманий працівниками міліції.
У ході слідства з’ясувалося, що у затриманого уже були проблеми із законом: мав судимості за аналогічний злочин і за угон автомобіля. Тепер небораці «світить» до 6 років ув’язнення.
За інформацією МВ УМВС Н.-Волинського підготував Микола МАРУСЯК