15 ЛЮТОГО — 23-ТЯ РІЧНИЦЯ ВИВОДУ ВІЙСЬК ІЗ РЕСПУБЛІКИ АФГАНІСТАН

15 ЛЮТОГО — 23-ТЯ РІЧНИЦЯ ВИВОДУ ВІЙСЬК ІЗ РЕСПУБЛІКИ АФГАНІСТАН

Період ведення бойових дій в Афганістані є однією з трагічних сторінок нашої історії, адже на території цієї держави загинуло багато українців, у тому числі — новоград-волинців, багато стали інвалідами. Нагадаємо, збройний конфлікт за участю Радянського Союзу на території Афганістану розпочався у грудні 1979 року і тривав до 15 лютого 1989 року.
За уточненими даними, у цій війні збройні сили СРСР втратила 14427 осіб, поранення та контузії отримали понад 53 тисячі.
Цими днями в Новограді-Волинському пройшла низка заходів зі вшанування пам’яті загиблих.
5 лютого в залі засідань Будинку рад відбулися загальні збори ветеранів, 11 лютого в спортивних установах міста були проведені змагання з волейболу, присвячені пам’яті земляків, котрі загинули в Республіці Афганістан. 12 лютого у міському Палаці культури відбулася концертна програма «Афганські дороги». 14 лютого товариші, рідні загиблих поклали квіти на могили на кладовищах у селі Сусли, на вул.Дружби, а о 18 годині відбулася панахида біля пам’ятного знаку на честь воїнів-інтернаціоналістів.
15 лютого колона ветеранів війни в Афганістані вирушила від пам’ятника Лесі Українки до кладовища на вул.Чехова. Біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам відбувся урочистий мітинг, присвячений загиблим товаришам.
«Афганістан пройшли 620 тисяч військових, у тому числі — 482 наших земляки. Ви, шановні учасники афганських подій, мужньо виконали свій ратний обов’язок, гідно представили нашу громаду на території Афганістану, виявили при цьому гуманізм, людяність, милосердя. І сьогодні всі ви є прикладом для молоді, нових поколінь», — зазначив секретар міської ради Василь Михальчук. Загалом же 11 військовослужбовців із нашого краю ­загинули в Афганістані.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради