ХОЧУ, ЩОБ МОЇ РОБОТИ ВПІЗНАВАЛИ

ХОЧУ, ЩОБ МОЇ РОБОТИ ВПІЗНАВАЛИ

У «Хатинки-Веселинки» новий гість — Катя Солобчук, учениця школи №9. У свої 14 років юна майстриня — переможниця багатьох конкурсів. Дівчина займається живописом, скульптурою, батіком, вишивкою.
Її робота «Чарівні птахи»,­ вишита золотом, зайняла перше місце на обласному конкурсі «Поліські візерунки» і третє місце на Всеукраїнському конкурсі «Веселковий дивосвіт». Зараз картина — у Києві на виставці дитячої творчості «Таланти твої, Україно». А робота «Дивовижна зима» (аплікація з гладдю) зайняла перше місце в області. Катя дуже тонко відчуває настрій роботи, кольори, відтінки. Володіє багатьма техніками на рівні майстра.
— Я займаюся у мистецькій студії «Азалія». Любов до творчості мені передалася ще від прабабці та бабусь. Досі зберігаємо вдома їх вишивки і малюнки. Мій тато — справжній майстер-різьбяр по дереву. Його роботи виставляються у «Містечку майстрів». А мама — наш домашній критик, її поради для нас із татом — найцінніші.
Перші творчі роботи були ще у дитячому садочку №16, куди мене водили батьки. Там нас вчили малювати, працювати з папером. У третьому класі при школі ходила на гурток образотворчого мистецтва, а пізніше почала займатися художньою вишивкою у гуртку Лесі Віталіївни Лашевич, яка навчає мене і сьогодні. У четвертому класі тато завів мене до художньої школи, яку я закінчила минулого року.
На нові творіння мене надихає природа або чиясь гарна робота. Дуже люблю весну, малюю її мотиви. Вишиваю шовком, муліне, виліплюю свої роботи пластиліном, шпаклівкою. В куточку роботи я обов’язково ставлю свій підпис — хочу, щоб мої роботи впізнавали.
За захопленням не забуваю і школу — хорошистка, люблю вчитися. Беру участь у шкільному житті. Зараз готуюся до екзаменів. Мрію поступити до університету на факультет прикладного мистецтва.
Всім читачам бажаю насолоджуватися весною, природою, проводити час із друзями, а не сидіти перед комп’ютером. Одноліткам бажаю розкривати свої таланти, не лінуватися, а творити.