ЗВЕРНЕННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ МІСЬКОЇ РАДИ ДО ЧЛЕНІВ ОБ’ЄДНАНЬ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОПОВЕРХОВИХ БУДИНКІВ МІСТА

Шановні новоград-волинці!
У міській громаді, як і в кожному населеному пункті України, накопичилася велика кількість проблемних питань, має місце дефіцит місцевих та державних коштів, а відтак неможливість провести необхідне реформування всіх галузей, у тому числі житлово-комунального господарства. Подолання об’єктивних і суб’єктивних труднощів, негараздів можливе лише за умови спільних зусиль влади і громадян, їх взаєморозуміння.
Декілька років тому у нашому місті проведено об’єднання співвласників у структуру ОСББ, і це був безальтернативний напрямок. Хоча нам довелося за цей час багато перетерпіти, перехворіти навалою нових проблем, все ж ми обрали правильний шлях, яким давно пішли цивілізовані країни.
Сьогодні офіційною політикою на створення ОСББ є і державна. З боку Уряду задекларовано наміри на фінансову підтримку діючих об’єднань. І якщо в цілому по Україні мешканці лише 17 відсотків багатоповерхових будинків об’єдналися в ОСББ, то у нашому місті цей показник складає майже 90%.
Позитивні зрушення в життєзабезпеченні цього житла — очевидні, хоча і скромні.
Міська влада розуміє всі потреби, наскільки можливо їх враховує, допомагає органам управління об’єднань співвласників, сподівається на обіцяні державні кошти, щодо цього уже неодноразово піднімалися клопотання перед Урядом. І ми віримо, що це станеться. Хоча і далеко недостатню, але посильну допомогу ОСББ передбачено програмою соціально-економічного розвитку міста на 2012 рік.
Виконавчий комітет міської ради вдячний всім вам, шановні жителі, за підтримку!
На жаль, не все так є, як бажається. В останній час в окремих ОСББ спостерігаються тривожні процеси, які ставлять під загрозу розвалу самих об’єднань. Зокрема, в об’єднаннях «Містечко «Зелені», «Містечко «Морське», «Чайка», інших розгорілися міжусобні війни, групи людей ідуть приступом одні проти інших, застосовуючи недемократичні методи, які обурюють громаду, тривожать владу.
У зв’язку із цим, виконавчий комітет міської ради звертається персонально до лідерів груп, опонентів, опозиції щодо діючих управлінських органів об’єднань співвласників із закликом заспокоїтися, припинити деструктивні дії, судові позови, які зупинили всю роботу із забезпечення потреб мешканців будинків.
Повірте, шановні люди, непродумані дії, огульні образи, необгрунтовані звинувачення ніколи добра не принесуть.
У найближчий час міською владою будуть вжиті відповідні заходи щодо її миротворчої місії, підняте клопотання перед правоохоронними органами щодо надання подіям правової оцінки.
Тільки розум, взаємо­терпіння і розуміння один одного та конструктивні співдії дадуть позитивний результат.
За дорученням засідання виконавчого комітету за участю голів ОСББ, комунальних підприємств
В.ЗАГРИВИЙ, міський голова