ВИКРАЛИ ТЕ, ЩО ОХОРОНЯЛИ

Неподалік нашого міста — на завершальному етапі будівництво потужного промислового підприємства. Понад 1200 робочих місць, обладнаних за сучасними європейськими технологіями. Належні умови праці та заробітна плата. Окремі цехи виробництва уже працюють та виготовляють якісну продукцію. Однак, просто виконувати свої обов’язки і отримувати за це платню, як виявляється, не кожному під силу.
Наприкінці жовтня до Новоград-Волинського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від керівництва підприємства про викрадення з його території близько 70 кв.м. керамічної плитки для підлоги на загальну суму майже 5 тисяч гривень.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Як розповів заступник начальника міськвідділу Олег Журавель, у ході перевірки працівники міліції оперативно встановили обставини події та причетних до неї осіб — чотирьох жителів райцентру, троє з них, до речі, виявилися працівниками даного підприємства.
43-річний охоронник, пропрацювавши певний час на заводі та вивчивши умови роботи, вирішив скористатись тимчасовими прогалинами у системі охорони. Вчасно прийшлося й замовлення на продукцію підприємства – знайомий будував будинок і просив допомогти з плиткою для підлоги, звичайно, не задарма. Чоловік розробив план, до реалізації якого залучив напарника-охоронника та водія автовантажника. Ще один учасник очікував на машині неподалік другорядного виїзду з території підприємства.
Уночі, під час транспортування від цеху виробництва до складу готової продукції, автовантажник «випадково» не доїхав до місця призначення. Аби несподівані маневрування машини по території заводу випадково не були помічені, один з охоронників вимкнув світло, а інший забезпечив відкриття другорядного виїзду. За 100 метрів від воріт автовантажник перевантажив готову продукцію у мікроавтобус.
Здавалося, все пройшло вдало.
Однак, у народі давно помічено, що намагання обдурити когось може стати поганим жартом для його виконавця. Візит міліціонерів зовсім не порадував чоловіків.
«Зарплата, наче, нормальна була… попросили нас… хотіли попробувати…» — стверджує один з учасників злочинної групи. Долю чотирьох чоловік визначить подальше розслідування кримінальної справи, порушеної за ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального Кодексу України.
Законодавством у даному разі передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.
Пошук додаткових шляхів заробітку у наш час цілком логічний та закономірний процес, однак, на жаль, інколи він набуває кримінальних ознак.
А.ВЛАСЮК, помічник начальника МВ зі взаємодії з громадськістю та ЗМІ