ЗВЕРНЕННЯ РАДИ ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ПРИ МІСЬКОМУ ГОЛОВІ ДО МЕШКАНЦІВ МІСТА НОВОГРАДА-ВОЛИНСЬКОГО

Загальновідомим і загальновизнаним у суспільстві є той факт, що вживання наркотичних речовин (у першу чергу, «легальних наркотиків» — алкоголю і тютюну) несумісне з нормальним, повноцінним життям здорової людини. Одна з гострих проблем сьогодення — це поширення серед дітей та підлітків тютюнопаління і вживання алкоголю.
Щороку в Україні тисячі людей вмирають від хвороб, викликаних цими звичками, від алкоголізму батьків розпадаються тисячі сімей, страждають діти, підриваються суспільні стосунки, і це є однією з основних причин деградації нації.
Тому, відчуваючи велике занепокоєння з приводу вживання молоддю алкогольних (а особливо слабоалкогольних) та тютюнових виробів, звертаємося до громади міста разом стати на захист нашого майбутнього!
Закликаємо виробників та реалізаторів такої продукції, рекламних агенцій і керівників засобів масової інформації жорстко обмежити пропагування та продаж алкоголю і тютюну. Кожен, хто пропагує споживання алкоголю і тютюну, повинен пам’ятати, що за спричинене людині споживанням такої продукції зло, він теж буде нести свою частку відповідальності. Кожен, хто продає дітям та молоді ­алкоголь і тютюн, повинен бути зупинений та понести відповідно до закону і совісті покарання!
Особистий приклад — ось той міцний фундамент, на основі якого можна згуртувати здорову націю і відродити тверезий світогляд у суспільстві.
Дуже важливо, щоб тверезість несли в народ педагоги і медики, працівники культури, представники влади, представники інших професій, до яких люди йдуть за порадою, допомогою, яким довіряють. Ці люди здатні своїм особистим прикладом вчити тверезому життю дітей та молодь.
Система виховання підростаючого покоління повинна формувати здорове суспільство з міцним імунітетом проти всілякого одурманювання. Необхідно з дитинства вчити кожну людину не спокушатися штучно створеною «привабливістю» отрути, свідомо протистояти всіляким згубним впливам.
Тому ми звертаємося до представників влади, молоді, батьків і педагогів, лікарів, до кожного мешканця нашого міста — разом посилимо контроль та відповідальність за продаж і вживання алкогольних та тютюнових виробів дітьми, молоддю. Давайте разом зупинимо одурманення нашого майбутнього! Давайте власними прикладом та діями будемо сприяти забезпеченню здорового та щасливого життя своїм дітям.
Прийнято 01.03.2012 р. на засіданні ради громадських організацій при міському голові В.ЗАГРИВОМУ
П.ЛІНЕВИЧ, голова ради
Л.ШУТОВА, заступник голови ради