ХРОНІКА 13/2012

МАБУТЬ, ХОТІВ ПРИЧЕПУРИТИСЯ
Днями хтось зламав ролети (жалюзі) на дверях торговельного павільйону, що на ринку «Урожай», і, продершись у приміщення, викрав станки для гоління, касети для них, машинку для стрижки та деякі засоби гігієни. Правоохоронці зловмисника розшукують.
ПОЦУПИВ ГАМАНЕЦЬ
Нещодавно до Новоград-Волинського міськвідділу звернувся непрацюючий житель райцентру із заявою про те, що з його квартири, шляхом вільного доступу, невідомим таємно викрадено гаманець із грошима в сумі 100 євро.
Працівниками міліції за підозрою у скоєнні злочину затримано непрацюючого місцевого жителя, 1974 р.н., в якого викрадене частково вилучили.
ВИСОКОПОСАДОВЦІ «ПОГОРІЛИ» НА ХАБАРІ
На Житомирщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили неправомірні дії головного спеціаліста одного з відділів Державної інспекції сільського господарства в Житомирській області та головного спеціаліста одного з відділів головного управління Держкомзему в зазначеній області.
Вони вимагали та отримали 1,3 тис. доларів США хабара від директора приватного підприємства за невжиття заходів реагування щодо виявлених порушень під час перевірки підприємницької діяльності.
Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України ­(одержання хабара).
У БЕРДИЧЕВІ ПІДЛІТОК ЗГВАЛТУВАВ 6-РІЧНУ ДІВЧИНКУ
Нападнику лише 14-років. Діти давно знали одне одного, вони разом росли, тому дівчинка не боялася свого товариша.
На даний момент, хоч і порушено кримінальну справу, але парубка не затримано. За інформацією міліції, у хлопця певні психічні розлади, а тому не факт, що він осудний.
«Нападнику дійсно 14 років, однак він хворіє на, так зване, захворювання розумово-відсталого розвитку. Проводиться перевірка, порушено кримінальну справу за зазначеним фактом, і в подальшому буде проведено психіатричну експертизу та визначено, яке рішення потрібно приймати по справі», — повідомив Юрій Олефір, начальник Бердичівського міськвідділу міліції.
Щодо дівчинки, то вона жива. Дитина потребує допомоги лікарів.
Підготував Микола МАРУСЯК