КОНКУРС ВІД… МЕРА!

«Поліські переливи» — така робоча назва конкурсу баяністів-акордеоністів, ініціатива проведення якого належить меру Володимиру Загривому. Ідея для міста нова, несподівана, здатна привернути увагу багатьох любителів народних інструментів. Як розповіла режисер загальноміських заходів Ірина Панасюк, у Палаці культури активно взялися за цю пропозицію.
— Жодних обмежень у віці, кількості учасників чи репертуарі не буде, — розповіла Ірина Панасюк. — Участь у ньому можуть брати як індивідуальні виконавці на інструментах, так і дуети, тріо, ансамблі тощо. Для оцінювання плануємо запросити професійне журі з Житомира. Очевидно, окремі номінації будуть для професійних та самодіяльних виконавців.
Популяризацією нового стилю — джаз-рок-поп-клуб-драйву у призабутому нині баянно-акордеонному мистецтві займається тріо «Рваные меха». Нещодавно саме цей ансамбль побував у Новограді, куди з концертом його запросив один з благодійних фондів. Городянам оригінальні виконавці дуже сподобалися, тож організатори мають намір знову запросити їх до міста, цього разу — на конкурс.
Якщо вас зацікавила інформація, звертайтеся із заявками та пропозиціями до Палацу культури. Або ж за телефонами: 5-51-35, 066-250-43-01 та 093-251-44-66.
Юлія КЛИМЧУК