КІНЕЦЬ ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ: ПОПЕРЕДНІ ПІДСУМКИ

Як повідомила газеті «Звягель» директор КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» Людмила ТОДОРОВИЧ, опалювальний сезон у місті буде завершено 15 або 16 квітня. Остаточна дата припинення теплопостачання залежатиме від погоди: якщо середньодобова температура впродовж трьох днів не падатиме нижче 8С, то це стане підставою для зупинки котелень.
Платіжки за поточний місяць споживачі тепла отримають до 20 квітня. Керівництво Теплокомуненерго обіцяє, що буде зроблено перерахунок, адже від початку місяця була зупинка котелень на 18 годин. Не виключено, що найближчими днями, якщо дозволить погода, також будуть паузи в теплопостачанні.
Директор Теплокомун­енерго висловила надію, що споживачі послуг усіх категорій не зволікатимуть із оплатою рахунків, адже зараз борг підприємства перед ПАТ «Житомиргаз» досяг аж 4,2 мільйони гривень. Цікаво, що саме таку суму на сьогодні заборгували споживачі.
Після закінчення опалювального сезону, коли стануть відомі його остаточні кількісні показники, фахівці Теплокомуненерго мають наміри провести порівняльний аналіз споживання теплової енергії та оплати за неї для кількох типових багатоквартирних будинків, обладнаних тепловими лічильниками, та без них. Результати порівняння та відповідні коментарі будуть опубліковані у пресі. Це має стати відповіддю на питання тих споживачів, котрі висловлювали обурення аж занадто, на їх думку, великими сумами у платіжках, приміром, за лютий цього року.
Водночас, підводячи певні підсумки вже зараз, Людмила Тодорович зазначила, що перший квартал 2012 року був складним для підприємства, особливо лютий, коли середня температура місяця була в 2,2 рази нижчою за нормативну. Тим не менше, всі будинки, установи та організації ­отримували якісне тепло.
За цей період на господарстві КП «Новоград-Волинськтепло­комуненерго» сталися ­пориви теплових мереж у районі вул.Житомирської, 53, вул.Житомирської, 64, по вул.Надслучанській, 4, вул.Шевченка, 71, та в підвалі будинку по вул.Пушкіна, 4. Дані аварії були ліквідовані в найкоротші терміни власними силами підприємства, — зауважила Людмила Михайлівна.
Незважаючи на всі негаразди, з початку року введені в експлуатацію модульні котельні на таких об’єктах, як гімназія імені Лесі Українки, ЗОШ №7 та №9, ДНЗ №15 та №16, Музей родини Косачів та творчо-виробничий центр, за рахунок яких зменшилось споживання природного газу.
Олег БРЮХАНОВ