ЖИТОМИРСЬКУ ЄПАРХIЮ ВIДВIДАВ ПОЛЬСЬКИЙ АРХIЄРЕЙ

ЖИТОМИРСЬКУ ЄПАРХIЮ ВIДВIДАВ ПОЛЬСЬКИЙ АРХIЄРЕЙ

\"ЖИТОМИРСЬКУ21 травня Православна Церква вшановувала день пам’яті святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова.
Святий апостол і євангеліст Іоанн Богослов був сином Зеведея і Саломії — дочки святого Йосифа Обручника. Саме його особливо любив Спаситель за жертовну любов і велику чистоту. Після свого покликання апостол не розлучався з Господом і був одним із трьох учнів, яких Господь особливо наблизив до Себе.
Біля підніжжя Хреста він плакав разом із Божою Матір’ю і почув звернені до Неї з висоти Хреста слова розіп’ятого Господа: «Жінко, ось син твій» і до нього: «Ось Мати твоя» (Ін. 19, 26, 27). З того часу апостол Іоанн, як люблячий син, дбав про Пресвяту Діву Марію і служив Їй до Її Успіння, нікуди не відлучаючись із Єрусалиму.
Святий Іоанн Богослов помер у віці ста з лишком років. Він набагато пережив усіх решту очевидців Господа, довго залишаючись єдиним живим свідком земного шляху Спасителя.
Цього дня у Свято-Успенському архієрейському соборі міста Житомира була звершена Свята Божественна Літургія. Очолив урочисте Богослужіння гість із Польщі, Високопреосвященніший Авель, архієпископ Люблінський і Холмський.
Владиці співслужили: архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим та архієпископ Городницький Олександр.
По завершенню Бого­служіння був відслужений короткий молебень, після чого польський архіпастир привітав усіх присутніх зі Світлим Христовим Воскресінням, побажавши міцного здоров’я, духовної радості та витривалості.
У свою чергу архієпископ Никодим висловив подяку всечесному гостю за візит, а також привітав зі Святом Пасхи і днем пам’яті святого апостола та євангеліста Іоанна Богослова.
Приємним завершенням свята стало спільне фото на пам’ять із парафіянами на паперті Свято-Успенського архієрейського собору.
Прес-служба Житомирської єпархії