ПОПРИ ВСЕ — ПЕРЕМОЖЦІ!

ПОПРИ ВСЕ — ПЕРЕМОЖЦІ!

Новоград-волинці взяли участь у міжнародних змаганнях з міні-волейболу, присвячених Дню Перемоги, які відбулися в Республіці Білорусь.
Честь нашого міста захищали юні волейболісти Хоптюк Андрій, Гудзь Тарас, Самойленко Максим, Загладько Владислав та Калатинець Роман на чолі з досвідченим тренером Михайлом Олендером.
За звання кращих змагалися 15 команд хлопчиків та дівчаток з Росії (Санкт-Петербург), Республіки Білорусь (Гродно), Польщі (Сапоцикин, Легіоново), України (Новоград-Волинський, Нетішин).
За словами Михайла Олендера, новоград-волинській команді вступати в змагання довелося непросто, у зв’язку з тим, що добряче намучилися в дорозі.
— Наш бус на кордоні не пропускали, у зв’язку із введенням нових правил — буси місткістю менше 20 пасажирів через український кордон не випускають, а наша команда їхала 18-місним транспортом. Простояли ледь не добу. І вже в перший день, коли після такого переїзду наші спортсмени прибули в місто Гродно, вони просто «з коліс» взяли участь у чотирьох іграх. Програли першу гру команді «Гродно-1» з рахунком 2:1, виграли у «Гродно-2» — 2:1, у дівчат «Гродно-3» — 2:0, у Нетішина — теж 2:0.
Другого дня змагалися з Санкт-Петербургом (перемогли 2:0) та з Легіоново — 2:1. Після ­виснажливих ігор була незабутня екскурсія містом, отримали багато задоволення від захоплюючих краєвидів чудового Гродно. Спілкувалися зі спортсменами держав-учасниць, вдосконалювали англійську та російську мови. Побували у «Радянському Союзі» — охайно, патріотично, затишно, весело і завзято.
Третього дня відбувалися запеклі півфінальні та фінальні ігри, команду «Гродно-1» розгромили з рахунком 2:0. Здобули впевнену перемогу, показали всі свої вміння та навички і гордо ­отримували дипломи і золоті медалі.
На жаль, в нашій країні спорт більше підтримується за рахунок величезної самовідданості тренерів, які всім серцем закохані у свою справу, та батьків, які з розумінням ставляться до виховання дітей та пропагування здорового способу життя.
Велика подяка нашим героям — тренеру, батькам та юним спортсменам. Так тримати!
Команда юних волейболістів під керівництвом досвідченого тренера Михайла Олендера взяла участь у фінальних змаганнях чемпіонату області серед юнаків 1999-2001 років народження, який проходив 18-20 травня у Новограді.
Наша команда грала з командами міста Житомира, Житомирського району. Фінальну гру провели з командою м. Андрушівка, впевнено перемогли (2:0) та стали чемпіонами області.
Лариса ГЕМБАРСЬКА