СЛОВО ПРО ДРУГА

СЛОВО ПРО ДРУГА

З раннього дитинства він долучався до нелегкої селянської праці. Перед очима підлітка розгорнулись драматичні події боротьби УПА з окупантами. Виконував доручення повстанців — це стало справжньою школою патріотизму.
Аби уникнути колгоспного кріпацтва, Михайло Кот подався на шахтарські заробітки. 15 років пропрацював на шахтах Горлівки, Луганська і Воркути. Потім трудився на заводі будматеріалів, де виконував обов’язки бригадира. Його обирали депутатом міської ради.
До голосних політичних акцій у Новограді-Волинському Михайло Кот долучився наприкінці 80-х років у створенні місцевих осередків різних патріотичних сил. Організовував мітинги, на яких виступав та агітував за незалежність. Пробився на сторінки офіційної преси, де надрукував чимало заміток про славні віхи нашої історії та українських героїв. Його повсякчас хвилювали подвиги звитяжців УПА. Під керівництвом Михайла Кота впорядкували могилу воїнів УПА у селі Симони Ємільчинського району.
Всеукраїнське братство ОУН-УПА висловлює глибокі співчуття родині покійного — дружині Ксенії, синові Сергію, дочці Людмилі, дітям і внукам Михайла Тихоновича.
Земля йому пухом та вічная пам’ять!
Михайло Зеленчук, голова ВБ ОУН-УПА