ЕСТАФЕТА ДОБРИХ СПРАВ

На відзначення 75-ї річниці створення Житомирської обл., за ініціативою Житомирського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, започатковано проведення «Естафети Добрих Справ» для волонтерських загонів області. До участі в естафеті, під керівництвом міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, залучилися і волонтерські загони міста Новограда-Волинського. Зокрема, волонтери медичного коледжу, професійного ліцею, промислово-економічного технікуму збирали серед студентів своїх навчальних закладів іграшки, книги для дітей, які проживають у сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах. А нещодавно волонтери відвідали 30 сімей у кризі, де виховується 39 малолітніх дітей, і подарували дітям не лише несподівані подарунки, але і частинку своєї любові, тепла і ласки.
Основою позитивних перетворень завжди є бажання людей зробити щось реальне і корисне для тих, хто поруч, особливо, коли мова йде про дітей. Нині волонтерський рух в Україні є одним із дієвих засобів реалізації державних програм соціальної роботи з населенням, бо є способом підтримки, піклування, надання допомоги членам громади.
Користуючись нагодою, хочу подякувати директорам та адміністрації медичного коледжу, професійного ліцею, промислово-економічного технікуму за виховання своїх студентів на засадах любові до людей і соціальної активності. Волонтерам — за активну громадську позицію, безкорисливість і милосердя.
А «Естафета Добрих Справ» продовжується. Всі, хто бажає підтримати малозабезпечені сім’ї, зокрема, передати іграшки для малолітніх дітей, звертайтеся до міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Н.БОРИС, директор МЦСССДМ