МИКОЛА СОЛОВЕЙ: «НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ ПЕРЕЖИВАЄ БУДІВЕЛЬНИЙ БУМ»

МИКОЛА СОЛОВЕЙ: «НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ ПЕРЕЖИВАЄ БУДІВЕЛЬНИЙ БУМ»

Напередодні Дня будівельника ми зустрілися з радником міського голови, інженером технічного нагляду за об’єктами будівництва в Новограді-Волинському, Миколою Івановичем СОЛОВ’ЄМ, який розповів нам про те, як почувається сьогодні галузь будівництва на теренах Новограда-Волинського. На початку нашої розмови цікавлюся:
— Миколо Івановичу, що означає ваша посада? За що відповідаєте у процесі будівництва?
— Технічний нагляд — це контроль за якістю будівельних робіт, дотриманням технологій будівництва та вимог проектно-кошторисної документації. У своїй роботі керуюся відповідною нормативною базою. Багато років сам будував, маю відповідну освіту, певний досвід, тож сьогодні відчуваю велике задоволення від причетності до розбудови нашого міста.
— Взагалі останній добрий десяток років ваша професія була майже не затребувана, що змінилося за цей рік?
— Новоград пережив дійсно цілу смугу застою. Будемо надіятися, що гірші часи позаду. В минулому році розпочато будівництво більше ста об’єктів, сьогодні роботи продов­жуються.
Що стало поштовхом? Відкрили фінансування, в місто пішли великі кошти. Пам’ятаєте, коли Загривий В.І. йшов на вибори, він говорив, що розраховує на підтримку Голови Верховної Ради — Литвина В.М., вже ясно, що це були не порожні слова — це реальні майже 50 млн. грн. на розвиток міста. І, судячи із всього, — це тільки початок.
— Що із зробленого вам хотілось би відмітити в першу чергу?
— У всіх школах і дитячих садках замінено майже половину вікон — встановлені сучасні енергозберігаючі склопакети. Введено в експлуатацію нову школу. Капітально відремонтовані пологове та інфекційне відділення лікарні, будується нова «Станція швидкої допомоги». Завершуються роботи в Палаці культури, колишньому кінотеатрі, будується сучасна бігова доріжка на «Авангарді». Великі кошти вкладаються в благоустрій міста — дороги, вуличні турнікети і світлофори, освітлення, на реконструкцію систем тепло- і водопостачання.
— На які нові об’єкти можемо розраховувати, поділіться, так би мовити, будівельними планами.
— Про плани вам краще запитати в міського голови, я ж тільки можу сказати, до чого сам безпосередньо причетний: завершується проектування хірургічного корпусу — це взагалі буде суперклініка, велика програма з енергозбереження, в тому числі будівництво «сонячної» електростанції і власної гідроелектростанції, пішохідний міст через «Случ», каналізаційний колектор на «Смолку», будівництво багатоповерхового житла та багато інших об’єктів. До речі, незабаром відкриє двері капітально відремонтована міська лазня.
— Миколо Івановичу, що б ви хотіли побажати колегам з нагоди Дня будівельника?
— Маючи нагоду, хочу щиро привітати всіх працівників будівельної галузі з їх професійним святом і побажати творчого натхнення, адже наша робота — творча, успіхів, здійснення всіх задумів і планів, міцного здоров’я, миру і злагоди в кожній домівці і, звісно, — процвітання!
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА