ЗУСТРІЧ РИБАЛОК З КЕРІВНИЦТВОМ РИБНОЇ ОХОРОНИ ОБЛАСТІ

Нещодавно у приміщенні літнього театру, що в міському Парку відпочинку, відбулися збори рибалок Новоград-Волинщини, які провела міськрайонна громадська організація «Громада рибалок».
На цю зустріч мав приїхати Юрій Володимирович Петренко, новий керівник Головдержуправління рибохорони у Житомирській області, але він того дня терміново у справах був викликаний до Києва. Однак замість нього до Новограда-Волинського прибув один із його заступників — Ігор Володимирович Кузьмінський. Був також присутній на зборах і новий державний рибінспектор нашого району Геннадій Федорович Безбородов.
Метою зустрічі було озна­йомлення керівництва рибохорони області із міськрайонною громадською організацією «Громада рибалок».
У свою чергу звягельчани скаржилися на місцевих браконьєрів, котрі не дають спокою нормальним рибалкам. Як їм протидіяти, коли їх на березі часом збирається близько десяти-п’ятнадцяти чоловік?
Відповідь була проста: дзвонити до державної рибохорони або до міліції, яка також повинна виїжджати на прояви браконьєрства.
І.Кузьмінський повідомив присутнім, що човни більше 2,5 метра повинні бути зареєстровані. Цю процедуру також можна провести за рішенням міської та районної ради, що дозволено законом.
Піднімалося також питання зариблення і оренди водоймищ. «Громадівці» мали на меті орендувати річку Случ у межах міста, проте Анатолій Шевцов, власник магазину «Світ рибалки», переконав присутніх, що цього робити поки що не варто. Мовляв, досить складно буде в літній період контролювати такий відрізок річки, ліпше вже орендувати частину водоймища в с.Сусли. Однак там ще не вирішено питання з аварійною дамбою. Одне слово, «громадівці» над даним питанням працюють.
Представник з управління також роз’яснив членам «Громади рибалок» про їхні ­права та обов’язки. Зокрема, «громадівці» мають право затримувати браконьєрів, складати на них пояснення, фотографувати, знімати на відео до прибуття Держрибохорони, яка вже потім складає на порушників протокол і справу передає до суду.
Насамкінець Ігор Володимирович пообіцяв тісно співпрацювати з «Громадою рибалок», допомагати їм у вирішенні тих чи інших проблем.
Разом з тим, любителям раків нагадуємо, що триває друга линька «клешнятих», і вилов їх заборонений до 10 вересня. А опісля дозволяється ловити до тридцяти раків на одну людину і не більше п’яти раколовок.
Микола МАРУСЯК