КІОКУШИН-КАРАТЕ: ДО СЕЗОНУ ГОТОВІ

КІОКУШИН-КАРАТЕ: ДО СЕЗОНУ ГОТОВІ

Літні канікули — це не тільки пора для відпочинку, а й відповідальний період для любителів спорту, котрі прагнуть і надалі демонструвати високі результати. Зокрема, це стосується спортсменів стилю кіокушин, які упродовж літа провели декілька навчально-тренувальних зборів та склали іспити й атестувалися на пояси вищої категорії.
«До активних тренувань, що передували атестації, було залучено близько вісімдесяти спортсменів. Заняття тривали упродовж трьох днів на берегах Случі. За їхніми підсумками 50 каратистів склали іспити й підвищили свій професійний рівень. Тобто отримали пояси вищої категорії, — розповів кореспонденту «Звягеля» головний тренер, президент обласної федерації кіокушин-карате Олександр ГОРДІЄНКО.
Далі для кращих вихованців клубу було влаштовано паломницьку поїздку до Почаєва. Організатором стали прихожани каплиці, що діє при військовому шпиталі, на чолі з отцем Сергієм. А дещо згодом
9 вихованців обласної федерації кіокушин-карате та КДЮСШ ФСТ «Спартак» на три тижні вирушили у спортивно-оздоровчий табір до села ­Березного Житомирської області. Хоча кіокушин-карате і не належить до олімпійських видів спорту, але обласний олімпійський комітет, з огляду на значні досягнення каратистів на всеукраїнському й міжнародному рівнях, включив цей вид спорту до програми роботи табору.
Офіційний старт нового сезону у каратистів намічається 6 жовтня, коли буде проведено обласний кубок. До речі, ці змагання пройдуть у Новограді-Волинському.
Тим часом федерація кіокушин-карате проводить набір бажаючих для занять цим видом спорту. Тренування відбуваються у Будинку офіцерів і ЗОШ №3.
Олег БРЮХАНОВ