Режисер Валентин ОЛЬШЕВСЬКИЙ: «Я пишаюсь своїми акторами…»

Режисер Валентин ОЛЬШЕВСЬКИЙ: «Я пишаюсь своїми акторами…»

НАРОДНИЙ АМАТОРСЬКИЙ ТЕАТР З ТРІУМФОМ ПОВЕРНУВСЯ З ТЕАТРАЛЬНОГО ФЕСТИВАЛЮ
З 8 по 14 вересня у м.Коблево Миколаївської області відбувся Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва. У заході вже вдруге взяв участь народний аматорський театр, що працює при міському Палаці культури ім.Лесі Українки.
Як розповіла директор Палацу культури Ірина АНТИПЧУК, театр представив на розгляд журі виставу за твором видатної землячки Лесі Українки «На полі крові». Гра акторів із Новограда-Волинського здобула високу оцінку у глядачів та членів журі.
До складу журі, до речі, увійшли актор Миколаївського художнього академічного театру драми та музичної комедії, лауреат міжнародного конкурсу читців «Срібна земля», Заслужений артист України Володимир Кузнєцов, художній керівник Фестивалю мистецтв України, автор проектів всеукраїнських та міжнародних фестивалів, режисер Леонід Парфьонов, член національної спілки театральних діячів України Анатолій Новицький, старший викладач Миколаївського коледжу культури та мистецтв Євгеній Варганов, член Національної спілки театральних діячів України, художник Віктор Кірільчук.
Компетентне журі відзначило вдалу режисерську роботу та гру акторів-аматорів. Режисеру Валентину ОЛЬШЕВСЬКОМУ навіть запропонували роботу у Миколаївському театрі. Втім, без своєї акторської трупи, пожартував Валентин Валентинович, він нізащо на таку пропозицію не погодиться: «Я пишаюся своїми акторами, адже навчав їх майстерності, як кажуть, по зернині. А тепер маю привід бути задоволеним їхнім рівнем. Але й питатиму з них, як із професійних, тож нехай не розслабляються!»
Майстри-театрали із журі порадили народному театру брати участь у фестивалях та конкурсах серед професійних театрів. Адже не кожен режисер здатен представити на суд публіки таку серйозну виставу, як «На полі крові», донести до глядача складність драматургії Лесі Українки. Натомість учасники колективу досконало передали образи своїх героїв. І саме тому наш театр назвали найкращим на фестивалі, із врученням диплому лауреатів.
Звісно, народний аматорський театр не мав би змоги взяти участь у фестивалі без фінансової підтримки місцевих приватних підприємців. Тому адміністрація Палацу культури ім. Лесі Українки, режисер та аматори театру щиро вдячні приватним підприємцям Канюці С., Процуну О., Ємбергенову Р., Беляку П., Осінській Н., Гарбовському О., Костеріній Н., Пацурі І., Загривому О., Герусу В., Бойчуку В.
Дякуємо всім шанувальникам театрального мистецтва.
Невдовзі режисер обіцяє прем’єру вистави «Дикий мед у рік чорного півня», із дебютом акторки, ім’я якої наразі не називає. Полюбляючи ставити театральні експерименти, Валентин Ольшевський невипадково для нової роботи обрав складний і оригінальний жанр моно-вистави, у якій буде задіяна лише одна жіноча роль. Сценарій створено за твором сучасного драматурга Олега Миколайчука-Низовця, котрий приїжджає у Новоград на «Лесині джерела» і має бажання співпрацювати із нашим аматорським театром.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Юрія ДРОБОТА