Не буде реального покровителя — не буде сенсу залишатися і для міського голови та його команди

Не буде реального покровителя — не буде сенсу залишатися і для міського голови та його команди

ВИСТУП МІСЬКОГО ГОЛОВИ ВОЛОДИМИРА ЗАГРИВОГО НА 13-ІЙ СЕСІЇ ШОСТОГО СКЛИКАННЯ
Залишилося практично три місяці непростого 2012 високосного року!
Але завдань, проблем, негараздів, невирішених питань — маємо надто багато! Ще — непочатий край роботи.
Серед всього — є, звичайно, пріоритети, першочергові, справи; але немає другорядних. Вони поділяються на дві невід’ємні частини:
Перша: нормальне завершення цього господарсько-бюджетного року.
Друга: належна підготовка 2013 року. Це стосується кожної галузі міського народногосподарського комплексу — промисловості, будівництва, ЖКГ, бюджетних закладів. Наше спільне завдання — зберегти позитивну динаміку у всіх із них та підготувати основу для старту і забезпечення наступного року.
І я просив би, шановні голови постійних комісій, якщо є потреба — то й голів фракцій — на чергових, позапланових своїх засіданнях детально розглянути стан справ по кожній відповідній галузі, підприємствах, установах, щоби проаналізувати, визначитися, внести свої зауваження, пропозиції для вирішення всіма виконавчими органами. Мені, виконавчому комітету — потрібна така ваша допомога!
Особливу увагу ми приділяємо виконанню поточного бюджету і формуванню бюджетного плану на наступний рік. Не дивлячись на неодноразові запевнення центральних органів — реальної фінансової допомоги поки-що не маємо! Недостатність коштів становить близько 15 млн грн. для завершення року (це зарплата, енергоносії). Превентивні наші болісні заходи дали лише невелику економію і не знімають гостроти проблеми.
Наступне: гарантоване освоєння державних коштів (із 23 млн. — надійшло 12 млн.). Наразі— на всіх об’єктах комунальної власності освоєно 10 млн. Персональна відповідальність — на виконкомі, голові і його заступниках. Половина коштів — ще надійде в останні три місяці і це може загрожувати їх освоєнню. А тому постійним комісіям, заступникам, управлінням необхідно щоденно супроводжувати всі ці непрості питання.
Буквально на днях — (молимо Бога!!!) розпочинається будівництво хірургічного корпусу.
Сьогодні розпочинаємо будівництво нових об єктів: пішохідний міст через річку Случ, каналізаційний колектор — по Червоноармійській і аж до «Кар’єру»; другу чергу полігону твердих побутових відходів; нову бігову доріжку на стадіоні (першу в Житомирській області такого рівня); продовжується освоєння міжнародного кредиту на водо каналізаційні потреби міста; ремонт бюджетних закладів, доріг, їх освітлення. Триває виконання міської програми «Вікна і двері» в школах, дитячих садках, інших бюджетних закладах. На черговому засіданні виконавчого комітету детально проаналізуємо хід робіт, бо одні до цього поставилися з розумом, натугою, інші — аби з рук.
Також незабаром розпочнемо освоєння коштів Кіотського протоколу (21 млн.) для заміни вуличного освітлення. По дорогах — на в’їзні шляхи і по місту ми вижали із Євро-12 по максимуму — 30 млн., є шанси ще трішки одержати, над цим працюємо разом із Головою Верховної Ради України Володимиром Литвином. На газифікацію «Морського» вкладено 1,5 млн. грн., є шанс отримати на водоканалізування ще 10,7 млн. Це лише найбільші по обсягах кошти та проекти. До кінця року планується також виконати певні обсяги робіт за спільні кошти під час ремонту прийнятого у комунальну власність гуртожитку заводу сільгоспмашин (1 млн.грн.), двох джерел питної води (200 тисяч грн.), створенні еколого-натуралістичного парку біля ЗОШ №5 (700 тис. грн.).
До міста приходить новий інвестор, який хоче будувати новий супермаркет «Епіцентр» на 150 робочих місць.
Важливо належно підготувати міське господарство і вчасно розпочати опалювальний сезон, відремонтувати до холодів дахи. Але обов’язковою умовою нормального функціонування теплового господарства є вчасні розрахунки населення за спожиті послуги.
Ось таким чином — проходить і буде завершуватися 2012 рік. В обласному рейтингу за І півріччя маємо І місце серед 5 міст обласного значення. Усвідомлюючи умовність оцінювання, результат все ж таки приємний.
Щодо другої невідкладної частини завдань — підготовки до 2013 року. Певне підґрунтя вже закладається. Верстається Програма соціально-економічного розвитку міста та бюджету на наступний рік.
В.М.Литвин підняв клопотання щодо виділення 35 млн. грн.. державної субвенції на 2013 рік. Відповідно до рішення Мінфіну місту доведено помірні і посильні показники доходної частини бюджету 2013 року.
Але, як і в кожного господаря, — завдання завдань — вишуковувати власні додаткові джерела коштів. Наприклад, якщо ВРУ затвердить нові межі міста, — додасться до бюджету земельний податок, інші платежі. Знаходимо нових інвесторів — із одного з міст — до нас перейшов завод по виробництву теплотехнічного обладнання, нове виробництво вже починає роботу на базі заводу сільгоспмашин. Тут же почав роботу цех по переробці пластикових пляшок. До того ж нові робочі місця на «Fakro», «ЖАКО», «Епіцентрі». Є реальна можливість залучити інвестора для будівництва сонячної електростанції (проблема земельної ділянки — передамо проект району). Сподіваємося на реалізацію проекту щодо будівництва гідростанції на греблі через Случ. Дуже доречними стануть внутрішні інвестиції членів міської громади — у наведенні ладу та заквітчанні власних та прилеглих територій. Важливим чинником успіху в реалізації проектів розвитку рідного міста є персональний контроль та висока відповідальність кожного із виконавців. Тільки конкретика і діло! В ньому — програма максимум, вийдемо на мінімум — хвала нам буде забезпечена.
Таким чином, шановні колеги, смію заявити, що виконавчі органи нашої влади — із натугою, скрипом свій сніп молотять впевнено. Знайте, що все сказане мною буде здійснене — за обов’язкової наявності у міської громади наших сьогоднішніх позицій і відповідних можливостей на рівні держави. Я не буду порушувати Закон про вибори, всі все розуміють. Але прагну, щоби всі усвідоміли головні завдання: достойно пройти турбулентну передвиборну смугу та забезпечити чесні вибори. Пам’ятайте, що ми всі і є єдина партія — «Місто Новоград-Волинський», головою якої я є за посадою. А членами котрої є всі ви — за своєю совістю, депутатськими обов’язками перед громадою, виборцями.
А тому, як жорсткий реаліст, закликаю всіх — пройнятися особливою відповідальністю за долю міста, відповідально визначитися, відкинути дрібне, тимчасове, брехливе, зокрема й плітки, наговори одне на одного.
Тобто, важливо — не пересваритися, не насмішити людей, не займатися самоїдством, тупим політиканством. Думаймо про громаду, своїх виборців.За рахунок чого будемо у виборчих округах, мікрорайонах виконувати обіцянки, потреби? За рахунок чого будемо розвивати міське тепло-, водо каналізаційне господарство? Знайте, для когось — цей передвиборчий час — це фарс, політиканство, гра, забавка, — а для мене особисто і нашої команди, більшості із вас, всієї громади — це наша доля: наше сьогодення і перспектива.
Глибоко переконаний: не буде реального покровителя у цієї нашої каденції депутатів — не буде сенсу залишатися і для міського голови та його команди. Втратимо силу темпу, поступу, втратимо віру і довіру людей, повагу до себе за що — ганьба! Зі свого боку — гарантую повну неупередженість до будь-кого! Я також впевнений, що нікому не вдасться посварити мене із собою! І не дам пересваритися між собою всім нам! Бо, прийде 29-30 жовтня, протверезіємо, приземлимося — і щоб тоді ніхто не відводив своїх очей. Нехай нам Бог допомагає не втратити розум, совість і з честю працювати в ім’я людей.