З родини йде життя людини

З родини йде життя людини

30 ВЕРЕСНЯ — ДЕНЬ УСИНОВЛЕННЯ В УКРАЇНІ
Символічно, що День усиновлення в Україні, який святкують 30 вересня, збігається з великим християнським святом — Віри, Надії, Любові і матері їх Софії. Обидва ці свята — і релігійне, і державне — символізують найсвітліші і найкращі людські почуття, на яких тримається наш світ.

У Новограді-Волинському перша прийомна сім’я була створена у 2006-му році. Саме від цього часу значно покращилася державна підтримка таких сімей. Приємно, що на сьогодні їх у місті вже створено сім, ще дві сім’ї найближчим часом очікують на оформлення документів. Загалом ця робота знаходиться у компетенції двох міських служб: Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (ЦСССДМ) та служби у справах дітей міської ради, спеціалісти яких опікуються новоствореними сім’ями, допомагаючи у найрізноманітніших питаннях.
— Прийомна сім’я — це тимчасова форма влаштування, коли родина бере дитину на виховання, поки вона не досягне 18-літнього віку, — розповіла «Звягелю» головний спеціаліст ЦСССДМ Олена КОТОВА. — Усі створені прийомні сім’ї — хороші, позитивні і, маємо надію, усе в них складеться якнайкраще.
Для прийомних сімей при ЦСССДМ створено клуб «Родоцвіт». Раз на два тижні для прийомних батьків спеціалісти організовують зустрічі за «круглим столом», на які запрошують соціальних партнерів із різних питань: лікарів, психологів, юристів, представників влади та багатьох інших. Ця робота покликана створити кваліфіковане соціальне супроводження, а також морально підтримати батьків і дітей, сприяти позитивній моральній атмосфері, попередити будь-які конфліктні ситуації.
Тому усі, кого цікавить інформація з приводу створення прийомних сімей, можуть звертатися за адресами у ЦСССДМ, що на вул.Шевченка, 31 (тел. 2-07-12), та у службу у справах дітей міської ради, вул. Замкова, 3/6 (тел. 2-08-91).
Юлія КЛИМЧУК