Сергій КАЛІНІН: «Призначення сприйняв із оптимізмом!»

Сергій КАЛІНІН: «Призначення сприйняв із оптимізмом!»

20 вересня наказом Генерального прокурора України на посаду Новоград-Волинського міжрайонного прокурора був призначений старший радник юстиції, 42-річний Сергій Володимирович КАЛІНІН. Шеф Новоград-Волинської прокуратури — нова людина для міста. Тож газета «Звягель» звернулася до нього з кількома запитаннями щодо біографії, трудового шляху і перших вражень від роботи на нинішній посаді.
— Народився 19 серпня 1970 року у м.Запоріжжя в родині службовців, — розповідає про себе Сергій Володимирович. — Із 1985 по 1987 роки навчався у Московському Суворовському військовому училищі, у 1987-1991 роках — в Одеському вищому артилерійському командному училищі ордена Леніна ім.Фрунзе.
Із 1991 по 1992 роки — служба у Збройних Силах СРСР, а згодом — України. Обіймав посаду командира гаубичного вогневого взводу (м.Ужгород). Протягом десяти років (1993-2003) проходив службу в УДАІ МВС України в Одеській області на різних посадах. Водночас здобував юридичну освіту в Одеському державному університеті ім. Мечникова, який закінчив у 2000 році.
У 2003-2007 роках — старший слідчий Білгород-Дністровської міжрайонної прокуратури (Одеська область). Із 2007 по березень 2012 року — старший слідчий слідчого відділу слідчого управління прокуратури Одеської області. У березні цього року переведений до органів прокуратури Житомирської області, де до нинішнього призначення працював начальником слідчого відділу обласної прокуратури.
Неодноразово нагороджений відзнаками МВС і ГПУ. Був визнаний одним із кращих слідчих України в 2011 році.
— Як сприйняли це призначення? Все ж таки для вас у плані роботи — нові область і район?
— Із оптимізмом! Прийшов на цю посаду, щоб у повній мірі захищати законні права, честь і гідність громадян, забезпечити належну роботу правоохоронних органів. Не сприймаю злочинність, тому докладатиму всіх зусиль, щоб звести її прояви до мінімуму.
— Звісно, минуло надто мало часу, та все ж, які висновки вже зараз можете зробити щодо стану справ у Новограді-Волинському і районі?
— Ситуація потребує покращання, але водночас наголошу, що це не найгірший район у плані злочинності й боротьби з нею. Колектив місцевої прокуратури сильний, в змозі виконувати поставлені Генеральною прокуратурою завдання.
— Якими будуть ваші перші кроки на даній посаді?
— Відзначу, що аналіз стану злочинності ведеться щоденно. Будуть вжиті дієві заходи щодо її зменшення.
При цьому найближчим часом набуде чинності новий кримінально-процесуальний кодекс України, яким працівникам прокуратури відводиться велика роль у процесуальному керівництві діяльності правоохоронних органів. А це передбачає підвищення відповідальності. І завдання прокуратури — втілити в життя вимоги нового законодавства.
— Насамкінець — декілька слів про себе: ваше кредо.
— Маю надію, що гідно виконаю покладені на мене обов’язки, бо в житті керуюсь принципами законності, в оточуючих поважаю порядність.
Одружений, виховую сина.
Розмовляв Олег БРЮХАНОВ