На Житомирщині псевдоподатківці вимагають у людей гроші

Псевдоначальник податкової телефоном вимагає гроші на нагальні потреби. В такий новий спосіб зловмисники намагаються обчистити громадян. Про це попереджають правоохоронці.
Останнім часом в органах державної податкової служби, в тому числі Житомирської області, встановлені непоодинокі факти вчинення шахрайських дій під видом або від імені працівників органів ДПС з метою протиправного заволодіння коштами суб’єктів господарської діяльності.
Схема доволі проста. На мобільний телефон посадової особи-суб’єкта господарської діяльності телефонує громадянин, який звертається нібито від імені керівника підрозділу податкової служби або за його дорученням (найчастіше начальника або заступника начальника податкової інспекції) із проханням надати гроші у борг (на потребу працівників податкової служби; щодо надання фінансової допомоги для прийому перевіряючих з ДПС України тощо) або вимагає кошти за непроведення перевірки фінансової діяльності підприємства. Домовляються про зустріч, забирають кошти та зникають у невідомому напрямку. Діють такі особи через посередника, у більшості випадків — водія, який не обізнаний у тому, що відбувається, та виконує функцію отримання та передачі грошей.
Вказані факти підривають авторитет податкової служби та знижують рівень довіри до працівників органів ДПС з боку підприємців, тому податківці рекомендують громадянам терміново інформувати відділ внутрішньої безпеки за телефоном 0-800-501-007 про всі можливі шахрайські та провокаційні дії відносно податківців чи суб’єктів господарської діяльності.
У свою чергу податкова служба застерігає громадян не бути надто довірливими, не вестися на сумнівні пропозиці і про подібні випадки негайно повідомляти за телефонами: (0412) 418-003, 418-004 (працюють цілодобово), 067 412-55-47. Не дозволяйте шахраям обдурити себе!
Репортер Житомира