Презентація мистецької студії «Азалія»

Презентація мистецької студії «Азалія»

\"ПрезентаціяМіський центр науково-технічної творчості учнівської молоді (ЦНТТУМ) — не з тих організацій, які сидять, склавши руки. Та й хіба можна бути пасивними чи нецікавими, коли твої вихованці — умільці-фантазери, котрі жодного дня не можуть прожити без того, щоб не змайструвати щось цікавеньке! Нещодавно у молодіжному центрі учні презентували вироби, зроблені у «Майстерні Діда Мороза». І ось — новий захід від центру творчості: 11 січня у Музеї родини Косачів відбулася презентація мистецької студії «Азалія».
— Організувати дітям змістовне дозвілля під час зимових канікул — це завдання перед нами ставив міський голова, — розповіла Валентина НАЙДЮК, директор ЦНТТУМ. — У нас багато талановитих дітей займається у гуртках, тому для нас не проблема ініціювати виставки — це є певний підсумок нашої роботи. А тим паче, коли йдеться про роботу мистецької студії «Азалія» під керівництвом подружжя Лесі та Олександра Лашевичів. Робота цих педагогів користується великою популярністю серед дітей, вони залюбки відвідують гуртки під їхнім керівництвом. Я дуже вдячна Лесі Віталіївні та Олександру Броніславовичу за активність, ініціативність та ентузіазм у роботі. Завдяки цим педагогам наш центр ожив на очах, а їхні вихованці — постійні переможці творчих конкурсів обласного та всеукраїнського рівнів. Тож презентувати нам є що!
\"ПрезентаціяРаніше керівники студії «Азалія» — подружжя Лашевичів — вели гуртки у школах, а тепер для їхніх занять у Центрі учнівської творчості створили майстерню і два кабінети. Треба зауважити, що напрямок роботи педагогів із дітьми дуже різноманітний: це живопис, скульптура, дизайн, паперопластика, вишивка, розпис по дереву і склу тощо.
Кращі роботи вихованців студії впродовж дворічної діяльності були презентовані на виставці студії «Азалія». А про те, що дітям і справді цікаві усі ці знання, говорить той факт, що багато з них під час канікул прийшли на презентацію у Музей родини Косачів. Найбільш активними учасницями виставки стали десятикласниці ЗОШ № 9 — Катерина Солобчук та Ірина Бондарчук.
У планах колективу Центру творчості — нові презентації. Найближчим часом юні майстри обіцяють представити вироби гуртка бісероплетіння «Бісерне сяйво». Акцент і надалі ставитимуть на ноу-хау — комбінованих гуртках, де дітей навчають різним майструванням.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА