Фінінспектори Житомирщини у 2012 році забезпечили відшкодування втрат на понад 45 млн. гривень

Фахівці Держфінінспекції в Житомирській області упродовж 2012 року забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів держави на суму 45,3 млн. грн. До бюджетів, бюджетних установ, організацій та підприємств (загальнодержавної та комунальної форм власності) в результаті контрольних дій упродовж звітного періоду додатково надійшло майже 8 млн. грн.
Серед найсуттєвіших прикладів усунення порушень у 2012 році слід відзначити відшкодування втрат ДП «Житомирторф» на суму 3 млн. грн, виконавчим комітетом Коростенської міськради — на 1,8 млн. грн, Коростенським КП «Водоканал» та головним управлінням Держкомзему в Житомирській області — по 0,5 млн. грн. кожен.
Для забезпечення максимального відшкодування виявлених втрат державних ресурсів до порушників бюджетної дисципліни застосовано 182 фінансові санкції у вигляді зупинення та призупинення операцій з бюджетними коштами.
З метою посилення персональної відповідальності за порушення фінансової дисципліни до правоохоронних органів передано 88 матеріалів контрольних документів. За результатами їх розгляду порушено 34 кримінальні справи, ще 18 кримінальних справ порушено за результатами роботи фахівців інспекції як залучених спеціалістів у перевірках.
За вчинені фінансові порушення до адміністративної відповідальності упродовж січня-грудня 2012 року притягнуто 723 посадові особи, до дисциплінарної та матеріальної відпо­відаль­ності — 415 осіб. За допущені порушення звільнено з займаних посад 59 осіб.
Прес-служба Держфінінспекції в Житомирській області